jill-hagenTvå starthästar i dag – Jill Brodda gjorde det bra som tvåa och Moas Jerva Li får ett ok som betyg i sin årsdebut som oplacerad.

Jill kom iväg bra men tvingades lubba första varvet i dödens, eller mestadels i dödens iaf, innan hon kom ner i rygg på ledaren. I sista sväng fick hon lucka och kunde spurta in till en säker andraplats efter den överlägsen vinnaren Hurricane Brodde.
Mycket skönt att det blev en plats, mer poäng och lite pengar in för Jill. Det var hon värd.
1.16,7/2160 meter på Hagmyren kändes som en ganska bra prestation. Vi letar nya lopp och hoppas att hon kan gå framåt med detta.

Moas Jerva Li fick äntligen testa att springa utan skor. Det gick bra och Kim körde snällt som hon fått i uppgift. Tyvärr var tidtagningen ur funktion och man kunde inte leverera rätt sluttid på Jerva. Hon sprang ca 1.33,8-1.33,9/2140 meter och det hade varit ett nytt rekord för henne. Jag tror hon går framåt med detta fina lopp.
– Hon var inte trött i mål utan det kändes som att hon kunde springa på längre i samma tempo, sa Kim, som körde, efter loppet.
jerva_IMG_0284Kim körde jämnt 1.32,5-tempo hela sista 1600 meterna och det får vi vara nöjda med.
Tyvärr blev det inga pengar, men det viktiga är att hon känns fin. Vi matchar henne lite väl hårt kan tyckas. Men hon pallar med det lilltjejen – hon är stark i psyket och när hon får gå snällt som idag och med full fart över mål gör det henne bara bättre.
Nu startar Jerva redan på fredag igen på Romme. Blir enormt stenhårt lopp. Hon är chanslös, men vi är med för att få en poäng eller två i Sleipner Cup om det skulle vara så att vi är på väg uppåt i form i maj.
Efter detta kommer hon få en kort pust, sen finns några förhoppningsvis ”enklare” lopp som hon förhoppningsvis kan vara med och strida om segern i.

I montékvalet var det tänkt att Strooper D.K. skulle fixa en biljett till tävling under sadel. Men hade inte lust att volta eller vara med så han fick lubba hem till stallet. Michaela var inte så glad för det…