_FFX3948Vilket superlopp det blev – Kallblodskriteriet!
Svensk seger genom superhästen Elling!

Loppet
Monster Storm hade dock inte sin bästa dag, även om han rekordsänkte med 2 sekunder. John Östman som körde styrde helt perfekt och vi kunde inte fått ett bättre lopp. Relativt lugn start som blev tredje utvändigt. Första 500 efter 1.26,0 och varvet gick på 1.30,0. Men redan 600 kvar började stilen se lite ansträngd ut och Monster Storm kunde inte gå med i det tuffa tempot. Han gick i mål som näst sista häst och landade på 1.30,5.
– Det stämde inte riktigt, men han verkade inte trött på något vis, tyckte kusken John Östman.
Så i måndags tog Niclas turen till veterinären och det blev behandling på vänster fram. Inte helt oväntat var det alltså något som störde.
Nu tror jag ju inte att han haft nåt med striden att göra i alla fall eftersom jag är realist och inte helt korkad, men nog fanns det en sekund till i benen om de hade varit 100%. Någon resa till Norge och norskt kriteriekval kändes inte riktigt superaktuellt före loppet och det blir såklart inte så heller, där var vi överens Torstemo och jag.
– Det finns många bra lopp hemma och på Bergsåker i slutet av månaden finns ett fint kortlopp vi kan sikta på, sa Niclas.

Festen
Kriteriefesten på Ådalen III (båten flyter än!) var en rolig upplevelse 2006 då Pokalen var i final. I år lyckades inte Dannero få till det lika bra, lite för mycket snack och lite ”flamsigt” mellan varven… Men i det stora hela ändå skoj! Festen fortsatte sedan på Hotell Kramm som hade öppet hela kvällen enligt ”säkra uppgifter”…

Bilder kommer senare…