Moas Jerva Li med Pullert för första gången.Äh, vafan, jag kunde inte hålla mig, jag tyckte för några veckor sedan att jag gott kunde vänta med att testa Pullert med Jerva framåt vintern…
I dag var väntan över – och hon skötte sig 100%-igt.
Så klart.

Jerva är vårt goa tvåårssto som bott oss sedan i slutet av juli. Hon har gjort precis allting rätt och utvecklats enormt fint. I dag fick hon prova på Pullert för första gången i livet . Hon fick låna Monsuns Tärnsjösele – bara där förstår ni att hon ligger bra till – och det var inte mer än att vi hängde på selen, luktade lite på skaklar och på vagnen, sen satte vi för och körde iväg. Michaela gick den första biten bredvid henne, men det verkade inte behövas. Det syndes att det var lite ovant för henne med en så tung vagn, med två gubbar där bak också. När skaklarna tog i bakbenen första gången funderade hon lite på vad det var, men det gick ju så klart helt perfekt.
I backen la hon ner sig fint, lågt med huvudet, skrittade rakt och fint och fattade precis hur man skulle göra.
Läckert!

Här är en kort film då vi vände för första gången med hela ekipaget. 

Lite läskigt kanske med skaklar så lågt ner, men snacka om att hon är en grym liten tjej som fattar det mesta på en gång!
Eftersom det gick så bra blir det nog att vi lägger in små korta pass de närmaste veckorna för att lära Jerva hur det funkar och hoppas på att vi kan träna för fullt med Pullert senare i vinter.