Hej och hå, nu har det varit full fart ett tag och det märks på antalet inlägg på den här sidan… Att det är tyst på siten är så klart ett resultat av att tiden inte riktigt räcker till ibland. Jag prioriterar jobbet och att träna hästarna – sen om tid finnes: hemsidan…

Jag gör en lista på vad som är mest aktuellt…

1) Sleipnerordförande – ett hedersuppdrag
Under årsmötet för Sleipner på Bollnästravet valdes undertecknad till ordförande för det kommande året. Spännande så klart. Nu kommer man till dukat bord på många vis – dels finns en mycket fin planering för året och dels har man en väldigt bra fungerande klubb. Men det är bra för mig som är orutinerad till 1000 när det kommer till styrelsearbete i en ideell förening. Ser fram emot detta!

Skärmavbild 2014-03-18 kl. 21.27.45
2) Världspremiär för Moas Jerva Li

På fredag gör JERVA debut på Romme. Lopp 1 – nummer 1.
Hon var inte helt 100 för några veckor sedan och fick ta det lite lugnt, hon stod inte över några jobb utan fick bara ta det lite varsamt, men lunkade på fint i både förra veckans och helgens jobb – så vi bestämde oss efter det att göra debut.
Jag kör själv i några starter nu så får vi se om hon utvecklas så som vi tror och hoppas – då kan vi kika på riktig kusk och höja förväntningsnivån.
Hon har tränat som snabbast 1.41 på banan med en snabbare avslutning, det gjorde hon för ett par månader sedan och det känns som att hon gått framåt sedan dess. Hon har lunkat på riktigt bra i intervallerna, hängde exempelvis med Monsun i några snabbare repor.
I debuten satsar vi på att köra felfritt och göra en bra prestation, vad de andra pysslar med tar vi inte så hårt på. Det finns några hästar med i loppet som vi troligen inte kan mäta oss med ännu.

Skärmavbild 2014-03-18 kl. 21.29.53
3) Årsdebut i värstinglopp

På söndag gör MONSTER MONSUN årsdebut och får möta kulltoppar som Hellin Faxen (avelshingst och derbyvinnare), B.W.Modde (avelshingst och kriterievinnare) och Bro Viking (avelshingst och allmänt grym häst). Lägg där till Pliggfaksen som visade ruskig form senast, Ulvsås Elden och ett koppel fina hästar.
Det blir dundertufft. Vi ligger lågt och hoppas på en bra prestation. Han kan faktiskt göra ett kanonlopp på söndag och ändå inte få pengar. Så tufft lopp är det – ett av de fräckaste loppet hittills i år i min mening!
Om vi ska tro hans resultatrad, blir det en femteplats… Vi kan också konstatera att om vi kan köra barfota är det en rejäl fördel. Och skulle det vara vinterskor på – ja då kan vi lika gärna stanna hemma då det är allt annat än bra.

Och sen var det en massa annat som jag inte hann med nu!