Hagmyren är det ställe som jag spenderat flest midsomrar på – det är en tradition nästan lika stark som julafton!
I år får jag till och med köra lopp denna superdag – en dröm som går i uppfyllelse! 

Vad jag kan komma ihåg har vi bara haft starthäst en gång under midsommar – då var det Pokalen som galopperade bort sig som storfavorit. Den här gången lär vi vara långt ifrån favoriter – Hickomissbroadway och jag ska starta tillsammans mot vad jag kan läsa mig till rätt bra hästar. Galoppen senast är glömd och nu provar vi sulkylopp igen då det inte finns några lämpliga montélopp på hela sommaren. Tyvärr blev det spår 5, inte optimalt någonstans då hon inte är snabb från start.

På lördag är det dags igen – då startar Monster Monsun på Rättvik i Jon Åkermans Minne. Ett lopp som storasyttan Järvsö Nettan vann 2008 på svenskt rekord. Monsun startar från spår 4 – ungefär lika trökigt som för Hicko alltså. Men det löser sig nog!
JÄRVSÖ NETTAN tredje par ytter. Fram i spåren 500 kvar. Egen attack in på upploppet och avgjorde enkelt på tangerat svenskt rekord.”
Där har vi lite att leva upp till!

Monster Storm startade i Jon Åkermans Minne 2009 – då var han femma och gjorde ett grymt bra lopp med dubbla galopper. Då mötte han kullens bästa hästar och pressade faktiskt ledande Elling i sista sväng när han tappade travet och hoppade. Minns att kusken Åke Sundberg var imponerad och trodde att han segerstridigt utan galoppen. Synd för Monster Storm att han inte fick vinna något lopp som treåring då han var så duktig.
MONSTER STORM galopp efter 100. Sedan utvändigt utan rygg. Galopp 300 kvar med platschans.”

Starter
Hickomissbroadway
Hagmyren, fredag 22 juni || Lopp: 1. Nr: 5.
Monster Monsun
Rättvik, lördag 23 juni || Lopp: 2. Nr: 4.