moetosen120522I söndags anlände nyförvärvet Moe Tösen!
Tösen är ett femårigt kallblodssto som vi haft ögonen på under hela karriären och som vi lite så där på håll tänkt oss att kunna avla på i framtiden.
Nu står alltså denna fina fuxmärr hos oss!

Moe Tösen har fina unghästmeriter då hon kvalificerade sig till final i både Kriteriestoet 2011 och Derbystoet 2012. Vi får här alltså en häst som visat tidighet och snabbhet då hon tagit voltstartsrekordet 1.28,9 m. På kontot finns fina 286.000 kronor.
Moe Tösen har dessutom en mycket fin stam, högt avelsindex (125) och en för oss tilltalande exteriör – alltså en häst att satsa på som avelssto!
Hur vi kommer att lägga upp taktiken får vi se, det kan bli några starter i år och eller betäckning. Vi får klura på det och se i vilket skick hon är i helt enkelt.
Hon inledde karriären hos Jocke & Jessica (Stall Klacken), har sedan varit hos Kajsa Frick och nu senast hos Robert Bergh.
Ägare under hela karriären har varit familjen Jonsson med Arne och Niklas (Team Jonsson’s) i spetsen – de har vi haft fin kontakt med ända sedan de köpte Monster Vind av oss för några år sedan och vi skickar ett stort tack till dem för att vi får den här chansen att ”vara med på” Moe Tösen!
Vi kommer att äga henne tillsammans med familjen Jonsson och det känns kanonkul.

MOE TÖSEN e. Moe Odin u. Troll Polka ue. Troll Jahn
40 starter 1-3-6, 286 800:- på kontot och med rekordet.

Här kan man se film från Moe Tösens seger på Bollnästravet.