Monster LillyNu är Monster Lillys lugna dagar som föl över – nu är det glada dagar som travhäst som gäller. I söndags flyttade hon från Järvsö till Bollnäs och Team JO Åbergs stall för inkörning och upplärning i denna ädla konst som kallas travträning.

Monster Lilly har Tangen Scott som pappa, norsk derbyvinnare som i söndags fick se sin son Timian Scott vinna samma klassiska lopp på Bjerke.
Mamma är Faksinett – detta avelsexperiment med Järvsöfaks som pappa och hans syster Järvsölina som mamma. Faksinett är mamma till stjärnan Järvsö Nettan som satte svenskt rekord som treåring och sprang in 400.000:-, hon är också mamma till vår egen supergubbe Monster Monsun. Lilly är Faksinetts sista avkomma och är en viktig pjäs i vår framtida satsning – både som tävlingshäst men också som avelssto.
Det ser med andra ord ruskigt bra ut på pappret – nu gäller det att hon har de fysiska och psykiska förutsättningarna ”på riktigt” också.

Monster Lilly är en mycket snygg häst i mina ögon, det ska bli fantastiskt kul att få hem henne färdig att träna senare i höst. Känns mycket bra att hon får vara inne på banan och öva och lära sig hur saker och ting funkar.

Om jag skulle ge mig på en exteriör bedömning skulle jag ge henne höga betyg för bakre motor, främre motor, has och bringa. Viss tveksamhet på vänster ben framifrån med minus på vänster framhov, men klart godkänd ben sida.