IMG_4563Monster Lilly befinner sig just nu på inkörning i Bollnäs hos Jan-Olov Åberg.
Vi tyckte att det passade bra att inleda karriären som travhäst med att lära sig på banan i Bollnäs och eftersom vårt förtroende för Team Åberg är gjutet föll valet på dem att ta hand om vår lilla fina jänta.

Monster Lilly (e. Tangen Scott) är en väldigt trevlig dam som vi gillar lite extra. Det är Faksinetts sista avkomma och det enda sto vi äger efter henne. Vi bygger en hel del av vår framtida avelssatsning på henne – vi både tror och hoppas att det är rätt typ av häst för det här med travtävlingar.
– Jättefin häst som springer fint och sköter sig väldigt bra, hälsar Janne.

Hon kommer att spendera några veckor till där i Bollnäs innan hon får komma hem och fortsätta sin travträning mot premielopp nästa år och sedan vidare tävlingskarriär. Planen är dock att betäcka henne tidigt och längre än en fyraårssäsong på travbanan tror jag inte att vi kommer att hålla på innan det är dags för avelskarriären.

teamabergDet är klart att man som uppfödare har förhoppningar på alla sina hästar, men frågan är om inte just den här hästen är den vi har störst förväntningar på. Hon har något i ögonen när man pratar med henne – känns att hon är stark i sin energi och samtidigt förstår hon vad vi pratar om.
Den som känner lika inför alla hästar (eller människor…) tror jag inte på – det är skillnad. Det betyder dock inte att hon har några fördelar mot de andra hästarna – alla ska ges samma förutsättningar, det tror jag är viktigt.
Behöver jag säga att jag längtar verkligen efter att börja träna henne!?

Tankar om köp & sälj

Monster Lilly

Monster Lilly – vår blivande stjärna.

Jag har fått många frågor om varför vi sålt flera hästar och köpt nya som vi själva inte står som uppfödare till. Det handlar tror jag om en sund inställning till varje häst, att se till vad som är bäst för varje enskild är filosofin. Att som jag skrev ovan känna lika inför alla tror jag inte. Det betyder inte att jag inte tror på de som vi sålt, tvärt om, jag tror snarare att någon annan kan göra ett bättre jobb med dem och andra människor kan få en häst som de trivs med.
Dessutom handlar det om pengar också, hade man obegränsat med resurser och tid skulle man kanske inte sälja när man får chansen…

Egentligen är alla våra hästar till salu, grunden borde vara så för att få en sund ekonomi och ruljans i materialet.  Det här betyder inte att du som läser detta behöver tokringa och vilja köpa Lilly – hon är dyr, mycket, mycket dyr. Hehe…