Vår härligaste och allra underbaraste Monster Lilly har fått sluta sina dagar.
2-åriga Monster Lillys skada var alldeles för allvarlig.

lilly_IMG_6704

Efter en overkligt oturlig skada i ett bakben för tre veckor sedan (i hagen) har hon opererats och vårdats på Ultuna Hästklinik. Tyvärr ville såret aldrig riktigt läka och efter konsultation med veterinärerna har vi idag enats om att Monster Lilly får vandra vidare.

Ett oerhört jobbigt beslut.

Av alla de hästar vi haft har detta varit min största förhoppning och största kärlek, på precis alla sätt och vis var hon för mig den perfekta hästen.
Hennes hästlighet gick rakt in i hjärtat.

Stammässigt var detta framtiden för oss – lillasyster till kanoner som svenska rekordhållarinnan Järvsö Nettan, supertalangen Järvsö Lasse och vår egen Monster Monsun. Mamma Faksinetts sista avkomma och det enda sto vi fick efter henne.

Tack Lilly för alla magiska stunder.

– – – – – –

monster_lillyDetta kommer jag aldrig att glömma – 11 december 2013 skrev jag i min dagbok:

”I dag gick det en stöt genom kroppen – ett riktigt spjut rakt in i hjärtat.
Jag inte förklara den här gången heller vad det är som gör att man känner detta. Det är långt ifrån alla som man kört som gett den här tillfredsställningen. Och det har inget med hur fort dom springer eller hur långt. Känslan kommer bara direkt!

Spänstigt steg, rak i vagnen, lätt lätt lätt trav, kanonfin skritt, öronen framåt, solen sken och snön låg i ett perfekt mjukt lager på vägen.

Kan MONSTER LILLY vara hästen som gör skillnad?
Vägen ligger i alla fall öppen!”

– – – – – –

Detta bildspel kräver JavaScript.

– – – – – –

_FF48983Positiv som få, Monster Lilly är redan oerhört saknad. Det kändes som att sitta bakom ett varmblod när man såg hur hon var byggd och hur hon rörde sig.

– – – – – –

TACK
Vill skicka ett STORT TACK till veterinärer och teamet på Ultuna Hästklinik som gett oss och vår häst otroligt god service och verkligen gjort allt för att hjälpa Lilly.
Tack också till alla uppmuntrande ord och meddelande från hästvänner från när och fjärran, det känns fint i hjärtat när alla visar sådan medkänsla.