Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge…
Klassiskt ordspråk. Passar kanske bra inför söndagens batalj på Rommetravet.
Monster Monsun mot Månprinsen A.M., Hulte Magnus, Art Kjarvald och gänget.
Vi har startat i tuffa lopp förr, men detta tar nog priset.

IMG_8703Egentligen var planen lite annorlunda, men jag har ett jobb som gör att jag faktiskt inte kunde starta i ett kommande lopp med Monsun och när jag började räkna efter vilka vi skulle kunna tänkas möta i detta lopp så… Äh vafan – bättre lyss till sträng som brast…
Egentligen har vi lite revansch att utkräva på Romme efter V75-debaclet i januari där vi (förvisso helt korrekt) blev diskade som vinnare.
Att revanschen skulle komma på söndag håller jag dock för omöjligt.

Frasse! Hur kan du anmäla så tufft?
Går alldeles utmärkt. Tror han är jämngod med flera hästar. Men självklart är det helt omöjligt att slå Månprinsen, Art Kjarvald, Hulte Magnus och Nordlirappen.
Ändå ett ganska kul lopp, bra att det inte är fler tillägg också. Jag är ruskigt trött på tilläggslopp, tyvärr är populationen inte större än att vi måste hålla på så här.
Får vi pengar är jag väldigt glad.

Hur bra har Monsun tränat?
Ganska lugnt efter montekvalet. Fick gå intervaller förra veckan där den snabbast gick ordentligt fort för att få lite tryck i grejerna. 1.24,6/500m med speedcart i mycket bra stil på tämligen långsamt underlag här hemma. Tyvärr visade min klocka 1.30, när jag sedan tryckte av den visade den 42,3 sekunder på 500 meter… Det kändes inte att det gick så fort, det var naturligtvis inte meningen att ladda på så, men han joggade faktiskt… Det gick alltså hiskeligt fort ”över mål”. Det dock bara i en av de sex intervallerna han avverkade. Övriga intervaller i normaltempo. Kändes mäktig på det. Brukar inte köra så tufft med någon av hästarna, faktum var att detta var snabbare än varmblodens intervaller samma vecka.
Gick sex backintervaller i söndags mellan 1.45-1.53. Väldigt pigg.
Går motion torsdag. Värmning med ett par snabbare repor på lördag.
Söndag = start.

Ok. Hur kör vi då?
Skor: Nej. Om inte… Ja ni förstår.
Vagn: Spyder Ghost.
Huvudlag & bett: Mask med helstängt – troligen. Kan bli öppet om vi tror det skulle vara bäst för dagen. Vanligt bett. Vanlig käk.
Kusk: Torbjörn Jansson.

Eftersom jag började med ett ordspråk avslutar jag med ett annat:
Den som ger sig in i leken, får leken tåla.”