monsun_IMG_1949Igår kväll gjorde Monster Monsun sin första insats på en travbana sedan i början på november – det blev en mersmakande tredjeplats på Romme i årets första Sleipner Cup-försök.

Trots avsaknaden av snabbjobb (har endast 3! speedcartjobb hemma innanför västen) var Monsun precis så bra som jag trodde. Om man kan säga så. Pullertträningen och snöpulsningen har satt honom i en grym författning i vinter. Oj vad glad jag blev över den här mersmakande tredjeplatsen. Nästan så jag sneglade på att omforma årets mål… Nej, vi ska inte gapa efter för mycket…
Jan-Olov Åberg gav oss ett snyggt och snällt lopp i fjärde invändigt, med tanke på att många av våra konkurrenter hade lopp i kroppen och troligen skulle vara längre fram formmässigt. 600 kvar låg vi fortfarande sist och då letade Åberg sig ut i tredjespår genom sista sväng och så avslutade Monsun 1.26 sista 500 med full fart över mål.
Jag tror faktiskt Åberg var lite impad över att han var så bra utan några snabbjobb.

Otroligt gött att jag vågade lita på känslan och Monsun så pass att vi gett tusan i snabbjobben och bara gjort det vi trott på.
Nu blir det lopp om två veckor igen och sen ska vi leta tre lopp till innan 31 maj då vi ska vara med i finalen av Sleipner Cup.

Loppet:
Fjärde invändigt, på i tredje 600 kv, låg sist då, blev långt fram men avslutade enormt bra till tredjeplatsen med full fart över mål!

Monsuns tempo:
1.29,0 sista 1500 m.
1.28,1 sista 1000 m.
1.26,5 sista 700 m.
1.26,0 sista 500 m. i tredjespår genom svängen!
Han gick ut i bra tempo och ökade sedan rejält hela vägen in i mål!

”Det här blir bra det Fransson!” sa en nöjd kusk.