Vår uppfödning Monster Vind går premielopp på fredag!
Kolla bilden – vilken snygging!!!

I sista sekund ska han nu vara redo för premie. Hans brorsa Monster Storm var också ute i slutet av oktober och nog trodde man då att det skulle dröja innan han kom till start – men han gick från klarhet till klarhet under vintern och var ute tidigt som treåring och tog sig även till final i kriteriet.

Monster Vind finns nu i träning hos Robert Bergh på Bergsåker och ägs som vi skrivit tidigare av Team Jonsson’s AB.

När ett premielopp klaras av – det gäller att springa 2140 meter på kilometertiden mellan 1.55,0-2.10,0 – får ägarna antingen 17.000:- eller 25.000:- beroende på om hästen har varit i proffsträning eller inte. Konstig regel tycker jag – samma siffra borde gälla, men jag antar att detta är något sätt att få fler hästar i proffsträning genom att dela ut mer pengar till dem. Jag tror inte att det leder till det alls faktiskt.
Om sedan hästen klarar sitt kvallopp före  halvårsskifter som treåring utgår 5.000:- till ägaren och håll i er – 10.000:- till uppfödaren. Detta gäller dock endast om premieloppet varit godkänt före sista oktober som tvååring… Spring Vind spring!
Det finns alltså all anledning för oss att hoppas på Vind i fortsättningen även om vi inte äger honom längre – vi får även 10% i uppfödarpremier på allt han springer in.

Nu håller vi tummarna att Vind klarar premieloppet och får samma fina utvecklingskurva som sin brorsa Storm under vintern!