Rättvik och Östersund arrangerar trav samtidigt på fredag – då åker vi till en varsin bana med våra hästar!

Monster Monsun startar i ett av Kallblodssportens mest legendariska lopp – Jämtlängst Uppfödningsloppp som körts sedan 1931.
Bland vinnarna kan vi räkna upp stjärnhästar som bland annat Spiltagutt, Pavjol, Atom Vinter, Bork Rigel, Rigel Jo, Söstra, Alm Rau Jo, Storm Jo, Röste Bo (Åberg tränade & körde!), Faksen J:R och Lome Felix.
Förstapriset i loppet är fina 70.000 kr. Men här tar jag minst lika gärna äran att vinna detta lopp – lovar att bjuda på rejält kalas till alla inblandade om vi vinner!!!

Tyvärr får vi väl säga har man gått ifrån autostart och det har nu istället gett oss 40 meters tillägg. Fullständigt hål i huvudet i min mening att det ska straffa sig i klassiska lopp att man är duktig. Det har jag sagt många gånger förut – även då vi fått starta längst fram. Det är sådana här propositioner som sliter på våra duktiga hästar och gynnar inte kallblodssporten.

Monsun står alltså med 40 meters tillägg och det gäller att vi får en bra start om vi ska ha med striden att göra. Han känns bara starkare och starkare för varje lopp som går och det är en fröjd att köra honom här hemma i träningen. Nu får Jan-Olov Åberg köra igen och hoppas på att det ska ge ett par sekunder till i benen.
Det blir inte lätt att hinna ikapp Åsarappen på start, Hongslojerven verkar bra, Sterkar är riktigt fin och Karlängs Filip gick bra sist igen och är snabb. Favorit blir ändå Guli Storm som står på samma volt som oss – hoppas vi kan ta rygg på honom och att det inte går allt för fort där framme. Då är vi med!

Hickomissbroadway och Michaela startar i Rättvik. Det är ett mycket spännande och faktiskt en ganska ovanlig proposition – 1640 meter autostart för hästar upp till 80.000 kr. Jag tror faktiskt på chans efter förra loppet där hon visade bra form igen. På kort distans går hon troligen en låg 16-tid om loppet blir ridit på ”rätt sätt” – kanske snabbare till och med.
Hon möter några duktiga hästar som hon både fått stryk av och slagit – känns som att den som får bäst lopp vinner när det är så här jämna hästar.

Monsun startar kl. 19.52 i lopp 5 på Östersundtravet och har nummer 11.
Hicko
startar kl. 19.19 i lopp 3 på Rättvikstravet och har spår 1 bakom bilen.