_FF41672

Känslan var helt rätt – jag hade verkligen positiva vibbar runt Monster Monsun inför starten i tisdags på Hagmyren. Och JA – han var ruskigt bra!
Sexa på nya rekordet 1.25,7 och det med ALLT SPARAT fastlåst mellan hästar.

_FF41513

Monsun i värmningen på Hagmyren!

Nervöst JA. Olidligt spännande och så en total känslourladdning. Helt slut efter loppet. Både tomt och fyllt med tankar.

Tänk om. Klassisk travtanke. Passande en sån här dag när vi satt fast med massor av krafter kvar. Det såg verkligen helt otroligt bra ut i dag. Bättre har Monsun aldrig varit. 

Faktum är att jag sa efter värmningen hemma i Järvsö två dagar innan att han aldrig varit så här smidig, snabb och fin. Och det stämde verkligen när man såg honom på banan.
Jag är otroligt stolt över den här hästen.
Nu blev det en sjätteplats bakom ett koppel av fina hästar. Vinnaren Hellin Faxen var brutal  – såg mycket bättre ut än i starten före. Och då vann han också – han är ruskigt bra. Tror han kommer att gå mycket långt den hästen – hela vägen till yppersta eliten.

Tomas Pettersson körde för andra gången Monsun och han rattade riktigt bra – bara att hålla honom koncentrerad och trava hela vägen är en bedrift om vi ser till hur det gått det senaste året. Monsun har galopperat bort enormt mycket pengar känns det som. Läckert!

Tiden grymt bra!
Ni som läst på denna sida tidigare vet att jag gillar statistik och att ha lite koll på motståndet. Tiden 1.25,7 är det bara tre andra svenska 5-åriga kallbod som mäktat springa snabbare än i år. Läckert att ha en häst med i sånna här lopp!
Bro Viking (25,2), B.W.Modde (25,5) och Guli Storm (25,6).

Nästa start
Nu laddar vi för start under V75-dagen på Bollnäs. Hoppas poängen räcker. Tveksamt tyvärr, annars för vi leta nytt. Formen är är snart riktigt på topp.

För övrigt: Kanonfina tävlingar på Hagmyren båda dagarna. Magiskt att se Gunnar Melander i storform – Nordvanja och sedan hennes partner Månprinsen som var alldeles lysande att se. Läckert!