Monster Monsun gillar livet i hagen.

Monster Monsun gillar livet i hagen.

Efter en liten känslomässig dipp då Monster Monsun inte fick vara med i det Norska Derbyt har vi nu en ny plan för hösten. 
Det blir med största sannolikhet – ett par lopp och…

Det verkar som att Monsun har växt ytterligare, framför allt är det den främre motorn med manken som blivit tydligare. Fortfarande samma fina täta bringa, men har även vuxit något på höjden faktiskt. Det kan förklara att han inte varit alldeles rytmisk i några starter och galopperat. Jag drog en rövare i träningen i somras och kanske satte han igång och växte då istället.
I dag var han hiskeligt på tårna och kändes helt enorm i lätta intervaller. Som en gummiboll i speedcart efter Pullert-turer, skritt och ridning några veckor. Spikrak i vagnen och när bomullen ramlade ur (inte med flit!) var det ett sjujäkla tryck i benen. Sista intervallen blev ”lite” snabbare – faktiskt ruskigt snabb… Där har vi nåt till nästa säsong – urryckare kommer att funka mycket bra…

Så, här är planen för hösten:

19 september Gävle
Leufsta-loppet för 4-åriga hästar. 1640 meter autostart. 50.000:- till vinnaren.
Inget perfekt lopp för Monsun kanske med 1640 meter, men gick ju 1.26,0 med dubbla galopper i somras – rejäla tappgalopper också. Liknande upplägg inför detta lopp med en månads ”ledigt”. Har lubbat  1.24/1500 meter, 1.22 ett varv och om han bara är med och inte galopperar går han till mål. Kan bli ett snyggt prydligt rekord på Gävle!
Trava Monsun!

Vecka 40 Östersund
Avelsvärdering i Östersund. Kan aldrig tänka mig att han inte skulle bli godkänd om vi tittar på stammen och exteriören – nära nog perfekt. I alla fall i mina ögon så klart…
Det vi kan falla på är att vi har lite för få segrar. Prestationsmässigt har han mött de bästa hela tiden och andraplatsen i Sleipner Cup i våras samt näst bäste svensk i Derbyt, ende svensk i final i Uppfödningslöpningen på Biri  i Norge ifjol, vinst i stort treåringslopp på Bergsåker, i toppen snabba treåringar 2012 – det borde väl räcka en bit i alla fall.

17 oktober Bergsåker
Stora Fyraåringsloppet med 80.000:- i förstapris. Här har vi ett intressant lopp! Tyvärr – och här ska de som gör propositionerna ha en avhyvling – så står vi med minst 60 meters tillägg, kan bli 80 meter om vi springer in pengar på Gävle.
Otroligt men vi har inte fått stå start EN ENDA GÅNG i år – detta förstör våra finaste unga kallblod. Det har till och med inte ens funnits ett sånt lopp någonstans i Sverige på hela året – från januari till och med oktober…!
Hur som helst har vi tänkt oss att visa de andra röven i detta lopp.
Revanchtime över lång distans för det missade Derbyt i Norge.

Tand Tuff, Bro Viking, Monster Monsun, Guli Storm, B.W.Snuffe, Tomtegubben, Pliggfaksen, Åstas Viking, W.S.Malte och några till – det kommer bli ett riktigt bra lopp. Svenskt rekord?
Guli Järvens 1.26,7 från 2011 i just detta lopp är faktiskt inte helt omöjligt att slå. en parentes är att Puma Jerva gick 1.26,9 i samma lopp – 3,5 sekunder under det svenska rekordet för ston (Polketta, 1992).

Förhoppningsvis kan vi göra årsbokslut efter dessa tre händelser med pengar på fickan och en avelshingst i stallet. Hoppas kan man ju alltid!