Monster Monsun & Frasse

Monster Monsun startar på V75. 

Dagen innan julafton gör vi debut på svenska V75 – Monster Monsun startar på Gävletravet som en av de mest betrodda på förhand.
Jan-Ove Olsen kör igen.

Nu är det allt annat än lätt lopp vi har framför oss – vi möter ett bra gäng riktigt fina hästar. Superspännande start av Bellfaks, Åbykallblodet som nu ska upp och tampas i Norrland. Verkar sjukt stabil på 1.25-tider och har rekord 1.23am och blott fyra år.
Det är ett riktigt getingbo, för även om Bellfaks är den självklara favoriten finns det ett koppel hästar som kan vinna loppet.
Hustvedt Elding, Tomtegubben, Eng Stegg och Eldvin är också tidiga bud i loppet, bland andra… Många fina hästar som sagt!
Ove A Lindqvist var mycket uppåt på Tomtegubben på Bollnästravet igår, Robert är också uppåt på Hustvedt Elding som är snabb ut. Eng Stegg också snabb ut, förhoppningsvis kan de stänga in Bellfaks och det är nog inte positivt för den hästen.
Det vore bra om vi kunde köra lite på Monsun från början, han kan ju öppna riktigt bra om det stämmer. 1.21/200 m i värmningen senast till exempel.

Jag tycker Monsun ska räknas med liten chans i loppet, med det kommer att krävas felfritt lopp såklart, högt tempo och det får inte häxa för mycket. Det är tyvärr 14 andra som vill vinna också. Det kommer vara hästar som gör riktigt bra lopp och ändå inte får pengar i detta loppet. Så hårt är det denna gång.

Så kör vi
Vi kör med jänkarvagn, öppet huvudlag, barfota OM banan tillåter (gick bra med skor sist, inget jätteminus) och faktiskt EN NYHET till detta loppet – han går med rycktussar för första gången i karriären. Håll i när hatten åker av.
Övriga plus inför loppet är att han kommer nyklippt, tror det satte ned honom senast och att han kändes oerhört smidig och fin i senaste jobbet hemma.
Minus inför loppet? Var ju lite seg senast, satte vinterpäls och fick utslag över halva kroppen, dessa har lugnat sig nu, men frågan är hur mycket det har satt ned honom. Hans karleder har spökat rejält de senaste två loppen. Ok med dem nu.

Håll tummar och tår!