IMG_9191
Monster Monsun stånkade sig till en fjärdeplats i ett mycket fint femåringslopp på Bergsåker igår kväll. Tre norsktränade hästar på pallen, dom är värst helt enkelt.

Mycket stökigt lopp för Monsun som trots att han inte var som allra bäst gjort en mkt stark insats.
– Inte det rätta trycket i honom, men han gör det ju jättebra ändå, tyckte Jan Ove Olsen som körde loppet.

Efter första värmningen hade jag riktigt huvudbry, kändes som en påse med nötter på ren svenska, åkte in ändrade lite utrustning och ut  i ny värmning. Då snackade jag med honom ordentligt över upploppet och vi drog iväg i 1.23-tempo. Tog en provstart till och då ännu lite bättre på 1.21 i några hundra meter. Dock rejält flåsig efter värmning, har aldrig hänt tidigare och nytt huvudbry…

Mäktigt intryck mellan galopper
Till start, galopp galopp i provstarterna. Mellan galopperna såg han MYCKET MYCKET BRA ut, det flöt nåt otroligt för honom och han såg helt överlägsen ut.
– Han känns väldigt fräsch, så det är inte nåt som stör honom så, spekulerade Olsen.
Alltså han såg helt makalös ut. Det värsta jag sett på länge till och med – ok, det var inte Lannem Silje-klass så klart… Haha, fan, vi såg ju henne också, så det stämmer inte helt att det var det värsta man sett på länge… Men hon är en egen klass. Hur som helst, Monsun såg enorm ut!

Stök och bök och tredjespår
I loppet, stökigt efter några 100 meter, fick jaga för att försöka komma ikapp, innerspår byttes mot andraspår, galopp efter 900 meter. Ställde sig snabbt, tappade ändå värdefull mark, på i tredjespår varvet kvar. Ytterligare stök vid flera tillfällen och – trav är underbart helt enkelt, man vet aldrig vad som väntar!
Blir fyra i loppet och nu över 100.000 kr i år. Detta trots att vi, både kusk och vi på sidan, tyckte att det inte var riktigt bra tryck i honom idag.

Vi kanske får kamma oss helt enkelt – bra prestation ”i skymundan” som man brukar säga…

Orsak till ”lite sämre tryck”?
Mellan starterna nu och speciellt den senaste veckan har han haft massvis med utslag över hela kroppen. Vi får kolla upp detta ordentligt innan vi tar nästa steg. Finns ett lopp till i år som skulle passa honom bra. Men då må vi få rätsida på utslagen och vara säker på att det inte är något som sätter ned honom.

Tack Monsun för att du betalar ”hyra och uppehälle” åt alla hästkompisar i stallet.