Hua, det var verkligen med ett nödrop som vi tog oss till final i Biri Uppfödningslöpning i fredags kväll!

Dramatik in i det sista – först ville Monsun varken äta eller dricka och visade tydliga tecken på att han hade ont i magen innan start. Så förhoppningarna när han åkte ut till start var ganska begränsade. Kunde vi ta oss till final skulle det vara otroligt bra. Han hade faktiskt inte ätit sedan torsdag morgon och druckit minimalt under samma tid. Att han underpresterade var inte konstigt.
Nu serverade Jan-Olov Åberg honom ett fint lopp först invändigt sedan i tredje utvändigt. Banan var riktigt dålig och passade inte alls Monsun som sprang och trampade luft mest hela tiden – och in på upploppet kom också galoppen. Men vi lyckades repa oss och rädda sista pengen sedan favoriten Tema galopperat i mål som tvåa. Sluttiden blev 1.32,8g efter att sista varvet gått på 1.30,9 med galoppen.

I stallet kastade han sig över vattenhinken som han tidigare ratat och streckdrack två hinkar!
Pulsen var liksom efter förra starten enormt låg, nu var den 53 direkt inne i stallet. Fantastiskt egentligen vilken kapacitet.

Stort jubel alltså hos oss när det blev klart att vi gått till final som enda svenska ekipage!
I finalen drog vi tråkiga åttondespåret och får hoppas på turen att vi kan komma ner i banan och få en bra löpning. Förhoppningsvis är banan bättre och så har vi kommit på ett bra sätt att få honom att äta och dricka ordentligt på resande fot.

Naturligtvis får vi vara otroligt nöjda om vi lyckas ta pengar i finalen med detta lopp i minnet – vi är i alla fall med.

Her er startlisten til finalen neste lørdag:
1 Tangen Odin
2 Kleppe Slauren
3 Hellin Faxen
4 Sterkar
5 Finstad Jerken
6 Gikling Lomeo
7 Nordby Ask
8 Monster Monsun
9 Skaane Jo
10 Hirvonen
11 Hongslojerven
12 Rappo

Läs: Travronden skriver om Monster Monsun