OJOJOJ – VILKEN UNDERBAR HÄST!!!
I fredags gjorde Monster Monsun livet ordentligt mycket bättre för oss – han vann Medelpads Hästavelsförenings Treåringssprinter med 80.000 kr i förstapris.

Jag måste nypa mig i armen.
Eller inte – jag har ju vetat sedan vi träffades första gången att det skulle bli en kanon – men ändå, att det händer, att han vinner mot eliten.
Och på det sättet – 1.29,9/2180 meter var tiden i mål efter riktigt vassa 1.27,9 sista varvet. Med full spänst och fart över mål – vilken styrka han visar!

Det är knappt så att jag vågar skriva det, men hästrackarn stod på gången efter loppet, selen hade vi inte hunnit ta av då jag drog fram pulsmätaren. Som visade… 50!!! Han hade 50 i puls efter den prestationen. Otroligt.

Sen gick han in i boxen, käkade hö och morötter.

Jag är så otroligt tacksam för denna häst och vad han gör för oss att jag inte vet hur jag ska återgälda allt detta! Han har det såklart lyxigt hemma, men ändå – det är jag som ligger på minus i vår relation just nu!

Jag värmde Monsun själv idag och när jag kom in i stallet sa jag att ”så här bra har han aldrig känts” – vilket tryck det var i honom när han joggade 31-tempo runt svängen – han ville verkligen springa!

Måste skicka ett stort tack till Jan-Olov Åberg som kört med den äran varenda gång och ger tips och råd. Det var hans idé att rycka skorna och det tackar vi för!

Tack igen Monsun!

……………………………

Så här stod det på Bergsaker.com:
”Monster Monsun fint igenom till 3:e inner, fram i rygg på ledaren 1000 kvar, loss 300 kvar, avgjorde lätt sedan enda hotet galopperat.”
”80.000 kronor på ett bräde tjänade treårige kallblodet Monster Monsun, för första gången tävlandes barfota runt om. Jan-Olov Åberg hittade fram i rygg ledaren och kunde glida ut i andra ytter runt sista sväng. Över upploppet avgjorde hästen enkelt på nya rekordet 1.29,9/2.180 meter. Järvsöamatören Fredrik Fransson sköter träningen.

– Monster Monsun skuttar och far men går alltid till slut. Eldsken stretade emot länge, men när den hoppade blev det lätt, sade Åberg.”

Bollnastravet.com:
Jan-Olov Åberg har haft ett strålande år och på fredagskvällen vann han Medelpads Hästavelsförenings 3-åringssprinter med Fredrik Franssons Monster Monsun. Från rygg ledaren vek han ut i sista sväng och hade redan slagit betrodde Eldsken när denne galopperade 50 meter före mål. Segertiden blev 1.29,9/2180 meter och segern var värd 80 000 kronor.”
Trav Gävleborg på Facebook:
Monster Monsun, tränade av Fredrik ”Frasse” Fransson och körd av Jan-Olov Åberg tog en meriterande seger i Medelpads Hästavelsförenings 3-åringssprinter!?, som överraskande kördes över medeldistans! I ett galoppfyllt lopp kunde Åberg lotsa hästen invändigt hela vägen och från rygg ledaren avgjorde de enkelt på upploppet. Segertiden blev 1.29,9 /2180 och på segerchecken stod det 80.000 kr.”