Monster MonsunI går var vi på Bollnästravet med Monster Monsun för första gången – han och Humlan fick kampera ihop i hästfinkan ner.
Tanken var att Humlan skulle få vara lite psykiskt stöd för Monsun…

Det psykiska stödet uteblev kan man säga, Humlan var som en tvååring och Monsun som en tioåring. Humlan var pigg som en mört och tyckte det var bängatröligt att springa ”sakta” – så därför fick han lubba på i sitt tempo och Monsun i sitt – då gick det mycket bättre för båda. Michaela red Humlan som såg fin ut, dröjer någon vecka till sen är vi på banan igen med honom. Då får vi se vad det kan bli – trav eller monté eller både och!
Det var alltså första gången på en riktig travbana för Monsun och han verkade trivas bra – inte en fot fel förutom ett par korta galoppsteg när Humlan drog i väg som ett skott… Det må va hänt.
Tanken var att låta honom springa på i ett tempo som passade honom, ingen press med andra ord – speciellt inte så här i början. Efter lite trevande i början tillsammans med Humlan – stor bana & lätt sprallig Humla (!) – så slappnade han av mer och mer och öronen vinklades framåt och vips så var det fin fart under galoscherna. Vi landade på ca 2.05/2000 meter – alltså under premietiden och då var det väldigt lugnt kört.
Sen körde jag ”till lite” i bakvarv och då körde vi ”en bit” under 2 min i 500 meter, men pisken under armen och ja… Han kändes mycket mycket mycket bra!
Nu har jag inte så himla mycket att jämföra med – enda tvååringen jag har och bara den andra jag tränar i den åldern, men det verkar vara en talang helt enkelt.

Nu får han lubba på 2-3 pass i veckan hemma som han gjort hela vintern och sen får vi ta sikte på premielopp om ett par månader. Tiden fixade han ju redan nu så det borde vara lugnt.