[singlepic id=423 w=320 h=240 float=right]På söndag smäller det – Bumblebee gör montédebut på Solvalla. Tillsammans med Kim Boström ska vi försöka dryga ut kontot!

Det blir alltså på nationalarenan Solvalla som Humlan får göra sitt första framträdande i monté. Som väntat blev loppet inte helt lätt, bland annat får vi möte Linda S Hedström och Just Indeed som ståtar med sju raka segrar!
Det är kul eftersom han ägs av några kändisar – en Jarsetös och hennes trevlige karl (Lotta och Sten Bodin…!). Just Indeed startar liksom Humlan med 40 meters tillägg – vi kanske får sikta in oss på hans rygg och lifta med så länge det går. Spännande blir det i alla fall.
Humlan kändes grym i tisdagsintervallerna, precis som tidigare i vinter. Förhoppningsvis har hans form konserverats någorlunda då han inte startat på en dryg månad. Michaela red honom idag och det såg fint ut det med. En sista finslipande värmning på lördag och vi är redo för söndagens äventyr.

Humlan var inte den enda som luftades idag – hela stallet faktiskt:
Monster Storm överraskade i dag med att vara riktigt fin i travet. Har bara gått pullert hela tiden och inte gått ett enda tempojobb sedan i höstas. I dag fick han sträcka ut en bra bit och var riktigt smidig och fin. Det kändes riktigt kul. Monster Storm mättes till 155 i manken och 157 vid korset.
ffx0484Monster Monsun går från klarhet till klarhet. Han var iofs något sämre i tisdags, även om han repade sig de sista tre vändorna efter rakbanan och sprintade nedåt 1.52 utan att pressas – inte hela vägen men som snabbast i alla fall. I dag gick han tillsammans med Humlan och då var det full fokus på uppgiften igen, ingen klocka så jag vet varken längd eller tempo i dag, men fick de fick lubba på genom byn – riktigt fin! Mätte honom idag till 151 cm i manken och 154 cm vid korset. Han är den finaste hästen vi har. Har sagt det förr, men han har bara en orutinerad tränare (=jag!) emot sig den här mannen.
Monster Mix är en tuffing, det kan vi konstatera. Vi håller på med honom så mycket vi hinner nu och han lär sig hela tiden. Väldigt lik sin bror Järvsö Lasse på vissa punkter, han gillar inte så där överdrivet mycket att bli borstad… En räsermodell är det helt klart. Fint trav har han och han är mycket energisk.
Monster Bris är en klart lugnare typ och mycket läraktig, hon är dock en något grövre modell än sin kompis Mix. Försöker så gott hon kan att hänga med Mix i hagen. Har tappat några kilo runt magen den senaste veckan efter att hon inte fått gått med mamma.