Från och med i dag är ”Humlan” även en montéhäst – han klarade nämligen kvalet rikigt galant på Hagmyren.

Vi har funderat ett tag på att prova Humlan i monté (ridtrav) och i dag fanns ett lämpligt kvallopp att prova om det skulle fungera. Michaela har ridit honom hemma en hel del på slutet och han har verkligen gillat det, därför kändes det kul att prova även på banan. Värmningen i dag var faktiskt första gången med ryttare på banan. Michaelas syster Kim, som till vardags jobbar hos Jan-Olov Persson (Järvsöfaks u know…) är grym på att rida monté och tillsammans lubbade dom runt på tiden 1.20,2 på vinterbanan. Riktigt riktigt bra såg det ut och det var med krafter kvar.
Ryttarinnan var också väldigt nöjd och tyckte att han var citat ”skitfin”.
– Stark och fin, och sen att det var första gången på banan, det var starkt gjort, sa Kim.

Nu får vi se om det blir når riktigt lopp också, det skulle vara roligt att se. Han verkade i alla fall ha lite fallenhet för monté.

By the way…
Humlan
startade och blev fyra på Gävle förra veckan också – smetigaste banan han startat på någonsin. Fick ett perfekt lopp av Roger N i rygg på ledaren och luckan uppenbarade sig perfekt in på upploppet. Men han ”körde liksom fast i leran” och fick inte med sig farten ur svängen.
Det var i alla fall ett bra lopp av honom igen och formen håller i sig. 5300 nya pix in på kontot. Faktiskt inte så många hälsingehästar som sprang in mer pengar än Humlan i januari – Carl-Anders Hansson var värst med Rino Dox (superkul!!!), men Humlan va med i toppen… Vore ju finfint om han kunde va med på listan i slutet av året också. Det är nog att hoppas på det omöjliga iofs! Hehe.

[nggallery id=44]