Mycket på gång – både positiva och negativa saker. Här kommer en genomgång.

Myrs Lillith startade på Rättvik i torsdags kväll, hon värmde helt lysande och kändes verkligen fin även i loppet. Dock föll hon tillbaka i gamla synder – det blev passgång direkt i starten och vi fick dra helt stopp för att få henne på bättre tankar. Sen körde vi ikapp fältet och då blev det passgång och galopp som följd igen. Sen kördes hon bara runt för att möjligtvis kunna få en slant – vilket hon kämpade till sig. Ett sjundepris.
Tror hon ligger nära en plats i nästa lopp bara hon inte springer i pass…!

Stumne Stjerna köptes som avelssto och nu blir det också så. Kommer att betäckas med Järvsö Björn inom kort. Startade även hon i torsdags, men svimmade helt när hon inte fick luft 700 kvar. Har under den korta tiden vi haft henne visat enorma fartresurser, men blir gärna lite het och då får hon inte i sig luft som hon ska. Har kört en bra bit under 1.20 med henne i 200 meter och det blir såklart intressant med ett föl efter ett sånt fartmonster.

Skärmavbild 2015-06-15 kl. 12.58.34Monster Monsun, startade på Bjerke förra lördagen och det var ett grymt roligt äventyr. Spännande på alla sätt och vis. Tyvärr blev det galopp i starten och sedan igen i första sväng. Han var för laddad helt enkelt. Det blev ju inte bra helt enkelt med det upplägget vi hade den här gången.
Startade sedan igen på Rättvik på midsommardagen och gjorde ett kanonlopp och blev fyra i skarp konkurrens. Gick nytt rekord 1.25,8/2660. Travade hela vägen och det var vi så klart jäkla nöjda med. Startar snart igen.

Soffi Nock och Jill Brodda startade på Gävle förra fredagen. Tredjeplats för duktiga Soffi som närmar sig en seger. Jill gav sig väl enkelt även om det blev en jobbig inledning då hon blev grovt störd och fick köras snabbt för att komma ikapp fältet.
Jill tränar väldigt fint hela tiden, men har svikit i loppen. Soffi tränar ok men springer snett mest hela tiden – men hon går istället bra i loppen. Knepigt.

Carmen har fortsatt problem med en hov. Men är åtgärdad och vi hoppas att hon är så pass att vi kan köra banjobb nästa helg. Väldigt fin annars.


Moe Tösen fick som vi berättat tidigare en väldigt fin hingstföle efter Klack Jo i år. Tyvärr drabbades han av en fraktur i bäckenbenet och vi tvingades avliva honom under veckan. Aldrig roligt när det händer. Men livet som hästuppfödare är inte alltid så lätt.
Nu hoppas vi att hon är dräktig med Bro Viking så vi får lite positiva vindar kring henne.

Moas Jerva Li är betäckt och ska dräktighetskollas inom kort. Hoppas verkligen att hon är dräktig med vad vi tycker är den mest intressante hingsten som finns… =)

Wal d’Isere är ombetäckt med Zola Boko. Kontroll inom kort även för henne. Hennes lilla föl är verkligen något extra. Underbar individ att se på och lära känna. Läcker häst!

Monster Viking är på sommarkollo i byn tillsammans med massa andra hingstar. Läckert.

Monsters Ink är på sommarkollo/inkörning i Dalarna hos Pär P Johansson. Läckert.