_FF41564Wal d’Isere har varit hos oss sedan i augusti och planen har varit att ta det lugnt med henne för att inte riskera att hennes tidigare skador ska dyka upp igen.
Nu känner vi att det är dags att börja träna lite tuffare.

I lördags var vi till Bollnästravet för att jobba runt Wal d’Isere – hemma var det mer än lovligt dåligt med blankis överallt. Samtidigt som resten av stallet har fått ett litet decemberbreak från träning har vi nu kommit fram till att vi nu kan börja träna tuffare med vårt enda varmblod i träning. Hon har blivit körd väldigt mycket här hemma, men mest lugnt och som snabbast har hon sparrat tvååriga kallblodet JERVA i hennes intervaller.

Här är en liten film från Roffes värmning med Wal d’Isere på Bollnästravet.

Roffe som kör Wal d’Isere hemma i träning körde uppvärmningen och sedan fick Frasse prova på ett heat. Då körde vi ca 1.37/2100 meter, men strax under 1.30 sista 500. Det var positivt på många håll, dels för att hon kändes ok och att hon var helt oberörd efteråt. 

Wal d’Isere är ingen tiger direkt utan är lugn och lite lat i träningen, dessutom mycket lätt att handskas med och man gillar henne på det viset.
Nu ska det bli intressant att börja träna lite tuffare framöver och vi hoppas att hon håller ihop för det borde finnas potential.

Spännande!