Monster Trav har gjort klart med ett nyförvärv i treåriga stoet Hickomissbroadway.
– En exteriört fin häst som tränar 1.20/2100 meter, säger tränaren Åke Lindblom.

Som ettåring såldes Hickomissbroadway på Kriterieauktionen för 70 000:-+moms till hästägare hos Åke Lindblom i Örebro. Hon tränades sedan upp av honom så pass att hon kom till start redan i augusti som tvååring där hon fick sista slanten i ett tvåårslopp på 22,0g. Bilden är tagen som tvååring.
– Det var lite tidigt för henne så här i efterhand, hon var väl inte riktigt färdig, så hon fick träna på i vinter och gick ett nytt kvallopp som hon klarade trots galopp den 21 april, berättar Åke.
Hon tränar 1.20/2100 för dagen och ska inte vara allt för långt ifrån start. Igår gjorde vi upp om köp och hon anländer till Järvsö på söndag för en förhoppningsvis trevlig fortsättning på karriären.
– Hon är i princip startklar, lite småputs så är hon redo, hälsar Åke.

Stamtavlan ser ganska trevlig ut – pappa heter Broadway Hall (e. Conway Hall) och gjorde 9 starter som tvååring i USA och vann bland annat Breeders Crown. Han vann där alla sina starter innan en skada satte stopp för karriären, han blev också utnämnd till Årets Tvååring i USA och sprang in hela 3,7 miljoner på sina få starter. I aveln har han lämnat ett antal dugliga travare – bland annat miljonärerna Pilgrims Taj (11,7, 2:a i Peter Haughton Memorial), Skad’s Winner (1:a i Walnut Hall Cup), Production (11,2ak) och stomiljonärerna Timeless Winner (11,6ak), Fashion Feline (12,1ak) och Broadway Paige (13,0ak). Nämnas kan att om du vill ha ett föl efter honom får man punga upp med 12.000 USD vid levande föl…
Mamma Hickory Highlight vann tre av sina 32 starter och tog rekordet 15,5ak.
Om man är intresserad av stammar kan man dra roliga paralleller: Tibur är mormors far till ”Hicko” och det är han även till miljonärer och supertravare som Maharajah, Seth Bowl, Jaded, Local Conch, Rakas, Staro Showbiz och Reven d’Amour m.fl. Som morfar har hon Alf Palema som har varit svensk championhingst i flerar och som morfar har han lyckats vinna Kriteriet genom Marquis du Pommeau och lämnat ett gäng riktigt vassa hästar, exempelvis Robin Q. och French Design.

Vid exteriörbedömning his Alyose och Svenne Lindblom fick Hickomissbroadway exteriörraden: 332222.
Extra plus där för främre och bakre motor.

Här har jag något att avla på i framtiden!

Hickomissbroadway på blodbanken.nu