IMG_6664Det såg väldigt bra ut för Jerva i 1200 meter – ledningen första varvet på 1.33,4.
Men sen tappade hon luften fullständigt, galopperade och det lät riktigt illa i halsen på henne.

Ajajaj, stackars lilla Jerva – nu måste vi kolla upp detta genast och imorgon är det samtal till Bergsåkers Hästklinik för att se om vi kan komma pronto för undersökning och eventuell operation.

Bilden: Jerva i ledningen efter 900 meter.

Det gör lite ont i själen en sån här dag, för det kan inte vara roligt för Jerva att inte kunna andas ordentligt.
– Som att andas genom ett sugrör, var det någon som sa.
Ush, tänk er vilken panik man skulle få.

IMG_6661Det fanns en liten liten aning inom mig att det kunde vara något sånt här som varit felet. Hon har varit klart mer tagen i träning än våra andra hästar och det har låtit i halsen, jag var dock inte helt säker men satte ändå på halsbygel och annan käk till detta lopp för att förhoppningsvis kunna hjälpa till på traven.
Det är sådana gånger som denna agnarna skiljs från vetet och orutinen hos mig som tränare visar sig. Men nu har vi troligen vår första ”hals-häst” – på halsen – och då lär vi oss säkert något av detta får vi hoppas.
Jan-Olov Åberg som körde kände direkt igen symptomen och hans tips direkt när de kom av banan var att vi måste åka och kolla upp hennes hals.

Positivt ändå att hon skötte sig väldigt bra runt omkring, till och med påstigning av transport gick helt smärtfritt… Lite surt var att vi tappade sista pengen på linjen, synd för det hade varit ett välkommet tillskott i kassan om det blir operation…

Håll en tumme för oss att det går att fixa halsen – det är en bra häst detta om vi får till det!