I helgen användes all utrustning i stallet – det kördes speedcart, rochard, sulky, vi red och körde pullert.
Eller, vi försökte köra Pullert i alla fall…

Det började med Monsun och Humlan som lubbade tillsammans med mig i speedcarten och Michaela i sadeln. Vi övade lite voltning med Monsun och han fick även känna på hur det känns att bli totalt nermejad med sten och grus bakom Humlan på nysladdade rakan. Det gick lysande bra. Humlan fick samtidigt sin värmning eftersom han skulle starta dagen efter, i måndags, på Hagmyren.
Efter det fick jag svinga mig upp i sadeln, nåt jag inte gjort på år och dar, senast var nog en barbackatur på Piltindra för nåt år sen när hon var så jävla sur att jag höll på åka av flera gånger… Nu gick det bättre även om man sitter förjävla högt upp där i sadeln!

Efter det var det pullerttur med Storm. Får börja med att säga att han är kanonsnäll att köra i vanliga fall, det var han även denna gång, MEN, något skrämde honom ungefär 3 km hemifrån och han vände på en femöring. Pang, sa det och framhjulen på pullerten snedställde sig och jag gjorde en actionrullning av kuskbocken ner i gruset. Monster Storm drog i väg med Pullerten hängandes bakom på bilvägen hemåt…
Då hinner man tänka både det ena och det andra – men som tur var gick fästet av mellan skaklarna och själva vagnen innan någon allvarligare olycka hände. Så Pullerten for ner i diket och Monster Storm lunkade hem och ställde sig utanför stallet där Michaela väntade.
Äventyrligt, ja det kan man säga. Jävligt skönt att han inte hamnade i diket själv – då hade det nog varit finito. Nu gick jag ut direkt och körde en rochardtur och då var det inga problem ens att stanna och plocka upp prylar vi tappat vid ”olycksplatsen” – så någon större skada verkar han inte ha tagit av turen. Skönt det.

Humlans lopp på Hagmyren i måndags blev halvtröligt, från sitt tolftespår hamnade han sist direkt och där låg han till upploppet då han spurtade grymt bra i viiiida spår, tror han var ute i sjättespår över mållinjen. Han fick sjättepriset och gick sista varvet efter 1.13,8 så det var ju såklart riktigt bra. Tyvärr är det så jämt i loppet att positionerna betyder så extremt mycket – får man byta plats och hamna två-tre hästar fram är han säkert med och segerstrider en sån här gång, så bra verkar han i alla fall. Sen är ju trav trav som dom säger, men positionerna betyder så brutalt mycket. Sen fick dom där framme bestämma i 19-tempo första varvet – då är det ju dubbelfel att ligga sist.
Nu satsar vi på monté igen och den 9 maj startar han på Hagmyren i kval till Sverigeloppet med Kim i sadeln. Det blir skoj!