Vilken dag det var i söndags – sex hästar till start!
Alla hästarna skötte sig, någon underpresterade kanske, men någon gjorde det bättre än väntat. Alla sprang in pengar till sina ägare och vi hade roligt.

monsun (5)
Monster Monsuns
sista 500 var det mäktigaste jag varit med om i en sulky. Tyvärr tog han en mastodontgalopp 1200 kvar (tappade ”några” meter…), annars hade vi nog inte varit så nära vinnaren i mål. Blev trea nu och det var vi så klart nöjda med efter en sån galopp. Han kändes fruktansvärt bra och avslutade i 1.20-tempo i 3-4-5-spår. Otrolig känsla.
1.23 sista 900. ”Valpen” klockade 1.24,5 sista 1000 så det stämmer bra, promenadtempo första biten på sista varvet efter galoppen.

lillith (4)
Myrs Lillth
överraskade alla i kvalet och var kanske det allra roligaste på hela dagen. Gick i passgång första biten och sedan en galopp – för att sedan dra till med 1.36/1900 meter och det utan problem. Träningen hemma på rakan och i backen funkar alltså ganska bra – hade gått 1.43/2000 på banan innan detta.
Då kan det alltså bli start inom kort även för Lillith som isåfall är stallets SJUNDE starthäst för året – av sju möjliga.

blodingar (8)
Jill Brodda
& Soffi Nock kampade i samma lopp och på min klocka hade jag 12,5 sista 600 meter på Jill utan att hon var som bäst. Hon blev sjua från fjärde utvändigt. Tufft även i breddloppen. Soffi femma, väldigt nära tredjeplatsen efter en resa i tredja invändigt. Snyggt av Lukas att köra felfritt efter tre omstarter där hon kastade sig i galopp i alla tre.
– Jag tror hon lade lite för mycket krut i omstarterna, det var så små marginaler om tredjeplatsen så det var lite synd, sa Lukas som ändå var nöjd med Soffi.

jerva (4)
Moas Jerva Li
fick det inte att stämma i sitt lopp. Väldigt fin värmning, men i loppet vart det pannkaka. Lyckade knipa sista pengen iaf. Vi får kolla upp henne nu innan det blir något mer tävlande. Riktigt synd då hon ser ut att ha växt på sig och dessutom är riktigt fin i kroppen. Hon hade en växtperiod samma tid ifjol och fick exakt samma problem. Blev dock bra efter behandling då.

stjerna (4)
Stumne Stjerna
kommer att vinna lopp när vi löst stilen, blev lite knepig stil nu. Hon sprang trots det 1.27,5 sista varvet på min klocka, då körde jag ändå försiktigt. Kämpade bra! Mycket läcker typ som har bra spring i benen.

Stora tack till alla som hjälpte till under dagen – ingen nämnd ingen glömd, det var ett gediget lagarbete med att skjutsa hästar, sela, värma, duscha och fixa med alla prylar.

Foto: Johanna Persson – tack för bilderna!!!