10001422_10152023964880028_893547186_nDebuten avklarad för vår superpingla MOAS JERVA LI. Under 1.40 direkt och en fjärdeplats blev resultatet!

Underbart skönt – en debut precis i vår smak!!!
Tiden 1.39,4 var ganska precis som vi hade förväntat oss tidsmässigt – sa innan att jag skulle köra mellan 1.38 och 1.40 – så det var bra ”gissat”.
Placeringen hade vi ingen förväntan alls på – så en fjärdeplats och 3.850 pix in var också riktigt bra.
Travet var jag nöjd med även om det var nära galopp ett par gånger, men det var mest i ren friskhet. Hon ville springa lite fortare än vad jag ville och helst lite fortare än vad hon klarar av än så länge. I starten trodde jag hon skulle springa ur skinnet – så pigg var hon när de andra hästarna kom farandes!
Sen är det kanske inte helt lätt att springa runt i vinterpjäxor – vinterskor, snösulor och brodd – på en sommarbana…!
Stora plus med tanke på att hon har ETT (1) banjobb i kroppen sedan kvalet i december och det var i början på februari. Träningen hemma har gått enligt plan helt enkelt.
Hade 1.36,9 sista 1300 meterna, inledningen på loppet var väldigt försiktig och trevande. Som sagt, riktigt nöjd med hur hon springer.
Det är väldigt skönt och en stor tillfredsställelse när hästarna presterar som planerat och förväntat. Nu hoppas vi och tror att hon utvecklas av detta och att vi kan fortsätta tävla på med sikte på sto-storloppen i höst.

Jervas utomordentligt trevliga uppfödare Anne-li och Mats hade tagit resan från Säffle till Borlänge för att titta på sin uppfödning och det var fantastiskt roligt. Dom var lika nöjda som vi med vad hon presterade och det känns extra kul att vi har så fin kontakt!
Kolla gärna in deras hemsida här.

Hjärnornas kamp – JERVA vs. HÄSTTRANSPORTÖR
Det enda enkla med dagen – att åka hem – visade sig dock var det som blev den största utmaningen. Att Jerva är seg att lasta är ingen nyhet – vi har lagt några timmar totalt bara på att få henne att knalla in i finkan kan jag säga.
När vi skulle åka till Romme var det inga problem, hon knallade på så fint, men hem… Herreguuuud, hur mycket tålamod finns det i en och samma häst. Det utvecklade sig till en låååååång och utdragen process.
Många kom till undsättning och lika många olika idéer senare var det fortfarande den här damen med fyra ben som fått ”rätt” – ingen hemresa var planerad i hennes värld.
Till slut gav hon sig och knallade på snällt och fint.
Ibland förstår man ingenting.

Nästa pass: Lastträning…

Här är ett gäng bilder vi fick från uppfödaren Anne-Li Pettersson: