Profflicensen klar & första proffssegern direkt!

Den 1 december kunde jag kvittera ut Proffslicensen – det efter genomförd Proffskurs på Wången – och det började på allra bästa vis, redan i den första starten som proffs VANN treårige Monster Viking på Bergsåker.

Under de två sista veckorna i november gick jag och de de andra blivande proffstränarna igenom allt från travets organisation till ekonomi, redovisning och marknadsföring. Intressanta dagar, ganska långa dagar dessutom när man får sitta i skolbänken vilken vi inte är helt vana vid. Otroligt bra och sympatiskt gäng med blivande proffstränare kan jag konstatera i alla fall.

Det här betyder att jag jag nu bytt licens från amatörtränare till proffstränare. Det betyder mycket för både er hästägare och mig som tränare. Framför allt kan vi nu ta emot hästar för träning som ägs av andra än oss själva och att de som är rättmätiga ägare också får skylta med det. Det betyder att prispengarna och kostnader hamnar där de ska direkt.
Det är också en fördel vid fakturering som i en del fall kommer att ske via Svensk Travsport, där kvittas in och utgifter direkt.

Vad som hänt nu är att alla hästar som jag och Daniel Selin har tränat nu också kommer att finnas på samma träningslista och vi behöver inte i framtiden ”ta hjälp” av andra tränare som ”tvingas” stå ansvariga för vår verksamhet. Det är en stor fördel tycker jag för er som äger häst, och en säkerhet naturligtvis att ni slipper byta ägare om än på pappret.

UNDERBAR SEGER I FÖRSTA PROFFSSTARTEN!
Vi kan konstatera att hästarna som stått i vårt stall i år har verkligen vunnit när det gällt som mest – Närby Panik vann V75 på Solänget samma dag som vi ropade in både Kingsröd Brage och Finnskog Lexus på auktion i Norge och nu slog Monster Viking till med seger i första starten som proffstränare. Lämpligt!
Det här ger oss rejält med vind i seglen inför 2018 som vi tror kommer att bli ett fantastiskt roligt år. I stallen står sex tvååriga kallblod som ser jättefina ut och de tränas nu för fullt för debut under våren. Vi har också fler ettåringar (några till salu dessutom för er som är intresserade av att bli hästägare, eller kanske utöka med fler!) som ser jättefina ut och det är ett inspirerande jobb att träna alla dessa.
Daniel Selin gör ett kanonjobb med sina hästar som han ansvarar för och både Highway Patrolman och Cupra vann lopp i november, så här finns verkligen förhoppningar om fler segrar under vintern.
Vi är ett väldigt bra gäng och tillsammans har vi mycket roligt framför oss.

Vi har flera andelar till salu i hästar och tar gärna emot fler hästar i träning!

Här är våra licenser!
Det här betyder att vi nu tillsammans kan köra och rida i princip alla lopp:
Frasse har proffslicens (får köra i princip alla lopp, även Breddlopp).
Daniel har lärlingslicens (får köra i princip alla lopp, ej Breddlopp 2018).
Michaela har lärlingslicens (får både köra och rida, även breddlopp).
Lukas har amatörlicens (får köra lopp, dock med vissa begränsningar).

Här kan ni gå in och titta på vilka hästar som står i stallet.

NYHETSBREV TILL ALLA ÄGARE
För alla hästägare hos oss skickar vi varje vecka ut nyhetsbrev. Så får alla följa vad som händer i stallet, både om sina egna hästar och de övriga. Mycket uppskattat och rolig läsning. Här är exempel på hur det kan se ut:
• VECKOBREV från Monster Trav (september 2017)
• VINSTBREV från Monster Trav (september 2017)

För mer information, frågor om träning och hyggligt travsnack, slå gärna en signal.
Fredrik Fransson, 070-308 06 65