Toppen för kallblodssporten!

Kallblodsauktionen på travera.nu under söndagkvällen locka budgivare från alla läger och i alla prisklasser.
Ettårige Blomsterkungen med den spännande härstamningen Tekno Odin – Järvsö Blomster blev kvällens dyraste med en prislapp på 300.000 kronor.

Totalt bjöds 38 hästar ut, 24 såldes till snittpriset 47.166 kronor.
– Jag är otroligt tacksam för all feedback under hela dagen. Telefonen har varit som en glödhet potatis. Många som har varit oerhört tacksamma och positiva till initiativet. För mig var antalet sålda hästar över förväntan, vi hade ju dessutom ett par höga återrop, säger Fredrik Fransson.
Bergsåkertränaren Robert Skoglund var den som tryckte mest på knappen i jakten på Blomsterkungen.
Flitigaste köparen var annars något oväntat Daniel Redén som spenderade söndagkvällen med att shoppa kallblod. Tre stycken blev det och Daniel ökade därmed på beståndet av det kalla blodet i stallet rejält.
– Jag har ju två äldre kallblod och jag tycker att det är spännande varje gång de ska träna. Det är en utmaning! Vi har köpt fem stycken ettåriga kallblod under 2020 och gör en liten satsning. Jag är otroligt taggad inför detta, säger Daniel Redén.
Och ska vi tro Fredrik Fransson är upplägget med kallblodsauktioner på nätet här för att stanna.
– Jag har fått redan fått massor med feedback. Bland annat att de gärna vill ha en websändning under budgivningen. Det får vi väl kika på, ingenting är omöjligt, säger Fransson.

För mer information:
Fredrik Fransson 070-308 06 65
Ola Lernå, travera.nu 0703-59 61 74

Fullständig resultatlista.