Här är Hälsinglands vapen i Rixallsvenskan — Zoogins lillebror Clouds Above.
Och nog kan man ha sikta mot himlen med denna blåblodige travare, treåringens mamma heter Ginjette och har lämnat en av Sveriges bästa hästar genom tiderna Zoogin. Pappa From Above vann Kriteriet, Derbyt och Elitloppet under sin karriär. Inte nog med att stammen förpliktigar – hingsten ser ut som sin äldre mångmiljonär till broder också.

I dag visade Clouds Above upp sig på Hagmyren i Hudiksvall för ett par hundra nyfikna delägare och ingen lär ha gått därifrån besviken – efter att ha travat 1,28 första varvet smackade tränaren Jan-Olov Persson lite lätt på sin springare som sedan lekande lätt gick sista varvet efter 1,20. Och det var på lätta ben han visade upp sig.
– Han kändes väldigt bra och vilket fint travsteg han har, berömde Persson när han tittade på bildena jag tagit efter loppet.

Brorsan Zoogin inledde karriären som tvååring – med två galoppmisslyckanden och gick 25,5. Ingenting vittnade där om att det var en stjärna på gång. Men när han sedan som treåring debuterade med seger den 1 april 1993 på Bergsåker så visade han direkt att han inte var något skämt på travbanan. Zoogin vann sedan Kriteriet som treåring med 1,3 miljoner i förstapris.

För skötaren Caroline Holm var det första gången hon bekantade sig med hästen idag och hon var mycket belåten.
– ”Klabbe” verkar vara en snäll häst med stark personlighet. Han var helcool på publikplats när vi visade upp honom, säger hon.
Om Clouds Above är en ny Zoogin står skrivit långt ovan molnen idag – men nog kan hans 1000 delägare se fram emot ett intressant år.

[nggallery id=4]