Skärmavbild 2015-09-15 kl. 22.55.39
Finnskog Nåja startade i finalen av Norskt Travderby för ston i söndags – karriärens allra största lopp. Som jag lovat i norsk media skulle vi direkt sätta färg på loppet genom att ta ledningen. Och naturligtvis stack Nåja till tät.
Det finns ingen i den här kullen som är så startsnabb!

Nu blev det för tufft för vår fina tjej som inte orkade följa de bästa hästarna till slut – vilket också var ganska väntat. En sjundeplats blev resultatet och ett nytt mycket prydligt rekord 1.27,3. Första 1500 meterna sprang Nåja 1.25… Det är långt under hennes rekord, så det var lite trötta ben till slut.

IMG_1798Nåja skötte sig helt exemplariskt under hela resan och vi imponeras över hur mogen och världsvan hon är. En riktig pärla att umgås med.

Nu får hon ta det lite lugnt och äta upp sig efter de tuffa loppen. Sen ska vi försöka klå det svenska rekordet över kort distans för utlandsfödda ston.

Häftig helg
Delägarna Frasse, Lukas, Sandra, Hans Svedin och Ulf Boström var på plats hela helgen. Auktion på fredag, V75 på lördag och så finalerna på söndagen. Mycket hästar och mycket roliga människor på plats.
Frasse gick igenom alla 37 kallblodshästar som såldes på auktionen på fredagen – grundligt! Det blev också några bud – dock inget som resulterade i att vi fick med oss någon häst hem.
Kommer bli intressant att se dessa hästar på banan, jag lovar att det finns några derbykandidater bland de hästar som såldes!

Travronden uppmärksammade vår uppladdning:

IMG_1736