För ett tag sen investerade jag i en Pullert – en fyrhjulsvagn med broms som man kör med arbetssele. Nu är vi i full gång med att rulla runt i byn!

Pullertvagnen är en makalös manick skulle man kunna säga – ett stycke mästerverk av Tomas Arvidsson i Järvsö. Hans bygge är en väldans bra träningsvagn, låg fart men mycket styrka. Lägger man på lite broms så får kusarna jobba ordentligt. Skillnaden mot att köra runt i en speedcart är enorm, vagnen är ordentligt tung och med fyra hjul istället för två – här går det sakta. Selen som används är en arbetssele och gjord för ”tuffa tag”. Samma typ av sele som används när man kör släde och drar tunga timmerlass i skogen.
Jag ska lägga ut fler bilder på detta ekipage senare, när jag lyckats lura nån att ta lite bilder när vi kör. Här är i alla fall en bild på Monster Storms rumpa när vi är ute och lullar runt i Förnebo. Självklart sköter Stormen sig alldeles utmärkt, han verkar gilla det här med Pullertturer då han hinner med och kolla på allt roligt som händer i byn samtidigt – i vanliga fall hinner vi knappt se vart vi är eftersom vi susar fram i överljudshastighet… Lätt överdrivet, men ok, ni förstår vad jag menar hoppas jag.