julklapp

Snälla tomten…
Jag önskar att ATG Live börjar att notera mellantider i bild och filma så att vi kan se hela fälten oftare vid ex. 1000 kvar så man kan klocka hästar efter galopp tex.
Tyvärr känner jag mig lite som en bakåtsträvare när det kommer till filmning av travlopp. Att se hela fältet och framför allt vid nyckeldelar i loppen för att kunna klocka tider och hästar för framtida spel eller som för oss aktiva kunna bilda en uppfattning om hur bra vår häst egentligen presterade.
Totaltiden i lopp säger så otroligt lite egentligen, banunderlag, loppförlopp och så vidare spelar stor roll. Därför känns det intressant att kunna klocka olika delar i loppen. En häst kan komma i mål på en mindre smickrande tid – men ända sprungit otroligt fort sista 1500 meterna efter en långsam inledning eller efter galopp.
Monsun lubbade 1.19 i flera hundra meter i ett lopp i somras och det är läckert att veta detta, för det spelar stor roll i hur man kan lägga upp taktiken för framtida lopp.


Varje dag fram till jul önskar Monster Trav något som vi tror skulle göra travet roligare, vår verksamhet bättre eller bara i ren allmänhet vore trevligt…