Om det var stolpe in förra veckan när Monster Monsun tog oss till final – var det stolpe ut när finalen av Biri Uppfödningslopp avgjordes i lördags.

Loppet som gick på norska V75 var det största lopp vi varit med i någonsin – hela 350.000 kr till vinnaren. Förväntningarna efter förra veckans mediokra insats (sjuk?!) var begränsade och om vi skulle tjäna en slant hade det varit mycket bra.

Det började bra – Monsun var MYCKET piggare och alertare nu. Han till och med snackade ner ett gäng andra hingstar på förmiddagen när han fick några minuter ute i hagen. Det händer inte ofta att han är ”hingstig”.
Väl i loppet blev det lugn start, sedan var vi lite här och där, innerspår, andraspår, i ryggar och in på upploppet började smaka slantar på kontot – men vi kunde inte hålla undan sista centimetrarna. Här var det verkligen stolpe ut – fyra hästar på rad där vi tyvärr drog det kortaste strået. En millimeter från sjätteplatsen och endast ynka ynka 2 tiondelar (på totaltiden!) från fjärdeplatsen.

Hur som helst tyckte vi att Monsun överpresterade denna dag mot våra förväntningar – knappt slagen av några av Norges bästa treåringar – det var mycket stort att kunna vara med och kriga där!

Banan var om möjligt ännu sämre denna gång och det var såklart ett riktigt stort aber för Monsun – passade inte alls och Jan-Olov Åberg körde som vanligt med den äran och att han höll honom i trav var imponerande.

Med facit i hand avslutade vi ändå – trots en 0:a i resultatraden – på bästa vis!
Nu blir det lite vila, rekond och sen kör vi gång med vinterträningen för att satsa på nästa säsong – då ska ni få åka norrbaggar!!!

Tack för en grymt bra första säsong på tävlingsbanan kompis!!!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MONSUNS 2012
Från Årjäng i söder till Östersund & Dannero i norr – till Opland Biri i Norge till Hagmyren & Bergsåker i öst.
Starter:
16.
Vinster: 2 (Bs & B).
Mil i finkan: 739 mil.
Pengar in: 195.322:- (12.208:- / start)
Veterinärkostnader: 0 kr.
Värde: Obetalbart!