En rejäl renovering väntar vårt stall till sommaren. Den gamla stallbyggnaden har många år på nacken och är i stort behov av renovering och det har vi nu lösningen på – vi bankar helt enkelt ner väggar, tak och inredning och bygger i princip ett nytt stall på samma plats. Klicka på bilden här till höger för att se ritning i större format.

Ska man hålla på ska det vara på riktigt – därför blir det ett nytt stallbygge i sommar.
Planlösningen kommer att vara helt annorlunda mot för i dag och självklart är det ungefär 100 gånger så bra. I dag finns sju boxar att tillgå i olika storlekar, ventilationen är väl inte den bästa och stallgången minst sagt trång. Lägg där till att vi inte har en dusch. Allt detta råder vi bot på då vi bygger sex nya boxar – fyra 9,7 kvm, en 12,35 kvm och en 9,1 kvm. Dessutom får vi plats med en dusch, enklare foderplats och en bred stallgång.
I anslutning till detta blir det en byggnad på 37,8 kvadrat där det finns plats för foder, vagnar och om man vill – fler boxar.
I dag är stallgången placerad på ett sätt som gör att man kör nästan rakt ut på en föbipasserande väg, inte helt optimalt då det faktiskt åker bilar förbi mest hela tiden. Nu blir det en genomkörning istället som läggs ”längs med” vägen och det blir två stora ytor framför portarna.
Inne i stallet blir det öppet till nock, vitt tak, fönster i varje box och en fet ljuskrona i taket… Det sista får väl kanske se om det blir verklighet, men erkänn att det vore coolt!

För bygget har vi konsulterat släkten till släkten – Leif som jobbar som snickare på en lokal byggfirma. Han har hjälpt oss med ritningar och ska nu göra verklighet av våra önskemål och idéer.
Vilken inredning vi ska ha är inte bestämt ännu – det finns en del att välja på och frågan är inte bara vilket märke, utan vilken fyllnad man ska till exempel. Är det plast, gran, ek eller nått annat som gäller?

[nggallery id=31]