Tre starter har Humlan hunnit med sedan förra rapporten – låter kanske mycket men det var länge sen jag hade tid att uppdatera sidan helt enkelt…

För första gången gjorde han två starter samma dag när han på Romme var med i ett försök- & finallopp med enbart lärlingskuskar. Det passade bra då Kim Boström som även körde på Solvalla jobbar som lärling hos Jan-Olov Persson. Hon körde ett perfekt lopp i försöket där han bytte ledningen mot rygg ledningen efter några hundra meter. Han fick sedan aldrig fritt och gick i mål med mycket krafter kvar. Så långt bra då han gick vidare till finalen samma kväll. I finalen blev det alldeles för långt fram då han aldrig kom ner i vettigt läge efter tredjespår runt första sväng. I sista sväng såg han ut som en tiger, men låg hopplöst efter. Han spurtade i alla fall riktigt bra och blev femma trots att han legat sist nästan hela tiden.
Totalt blev det 6400:- in i kassan där, skönt att få med lite pengar igen.

På Solvalla i senaste starten blev allt fel, starten missades och han tappade 20 meter från sitt springspår och hamnade toksist. Kusken Mirell hade ingen lyckosam dag och var nära att tappa tömmarna då hon hade kramp i underarmarna. Skönt att det inte blev en olycka där. In på upploppet drog dom i alla fall förbi ett gäng hästar och vi fick med oss en matlapp på ett par tusen för sjätteplatsen. Formen sitter där den ska i alla fall och han såg riktigt fin ut – han värmning var så fin att värmningsexperten på Solvalla återkom ett flertal tillfällen om att han skulle ses med chans.
Men så är travet ibland, vi kommer tillbaka!

Problemet för Humlan just nu är startpoängen som gör att vi inte kommer med i de lopp vi vill. Troligen anmäls han till B-lopp på Hagmyren den 30 oktober. Hoppas på bättre lycka då och nya startpoäng. En seger skulle sitta fint!

Hemma är stallet så gott som klart – det enda som är kvar att göra förutom en del färg är vattenledningar till dusch och boxar. Alla hästarna verkar trivas riktigt bra och det gör vi med!!!

I stallet bor nu:
Bumblebee, Lundell (ägs av Timo Alpensjö), Monster Storm, Piltindra, Monster Bris, Faksinett och Monster Mix.
Inom någon vecka kommer det nog en till som det ser ut nu.