jerva_IMG_5522

Hua vilka hästar vi mötte igår på Bollnästravet…
Moas Jerva Li fick lubba alldeles för snabbt för hennes del och orkade såklart inte att hålla tempot hela vägen hem.
Vann loppet gjorde Kalle Växus – lillebror till Faksen J:R och Järvsöviking.

Det blev som väntat en ruskig fart i loppet, i alla fall med våra mått mätt, jag hade runt 1.33,5/1300 meter för Jervas del och det orkade vi inte hålle hela vägen hem. Det var trötta ben över upploppet.
Jag är ändå väldigt nöjd med henne då hon travade jättefint skötte sig finfint och höll travet väldigt bra hela vägen även när mjölksyran sprutade ur öronen på henne. Positivt också att hon återhämtade sig pulsmässigt fantastiskt bra.

jerva_IMG_5523Vi landade på 1.38,7/2140 meter och det var ungefär vad jag hade räknat med. Dock ska erkännas att jag hade inte tänkt att köra fullt så fort till en början, men det var enklare tänkt än gjort… Och jag ville verkligen inte driva på henne över upploppet eftersom hon var trött och att jag visste med mig att jag kört över hennes förmåga till en början. Förhoppningsvis går vi framåt med det här loppet och så har vi lärt oss mer saker som kommer att vara nyttig i framtiden.

Känns som att hon gått framåt väldigt mycket sedan debuten, även om tiden idag inte var jättemycket snabbare så tar jag på mig det – jag körde för fort första delen av loppet och drog på henne mjölksyra. Det var ett helt annat lopp i dag då det var körning hela vägen och dessutom ett halvvarv längre.

Peppar peppar ta i trä – så hoppas vi att vi har en fin häst även imorgon och att hon är fräsch och fin. Och att huvudet inte tagit stryk för att det blev trötta ben.
Ni fattar va, jag har lite ågren över att jag inte höll igen mer och körde jämnt tempo för att hon skulle ha lite mer krafter kvar över mål… Självfallet ändrar det inget på resultatet om någon som läser detta nu tror att jag är fullkomligt knäpp, det jag menar är för hästen skulle hade det känts bättre om det var mer krafter kvar i mål. Våra mål ligger längre fram i tiden än detta lopp naturligtvis.

Det finns en del likheter mellan Monsun och Jerva när det kommer till inledande loppen i karriären. Dock är Jerva mycket travsäkrare och mer lättkörd – Monsun var mycket starkare vid samma tid. Men känslan är att deras utvecklingskurvor ligger ganska lika.
Så räkna med Jerva i höst!

För övrigt 1…
Lastningen till banan felfri.
Lastningen hem… Inte lika felfri…!
Men med lite hjälp av Jocke Reiser och Stall Klacken kom vi hem i alla fall inom rimlig tid…

För övrigt 2…
Visst verkar den här treårskullen vara riktigt bra va?

För övrigt 3…
Lannem Silje – bästa travhästen jag någonsin sett. Vilken enorm upplevelse att se henne in action – vilket trav och vilken utväxling!

Tack till Johanna Persson för de fina bilderna!