IMG_5546Vilken helg – hästkörning i dagarna två.
Kan det bli bättre?

Moas Jerva Li startade i torsdags och fick sig då sin allra första ”skalle”… Hon gick sig trött i ett alldeles för tufft tempo för henne (33,5/1300 m i loppet) och även om hon var pigg, glad, låg puls och käkade väldigt bra efter loppet så var det väldigt skönt att se henne som en gummiboll på lördagen ute på en motionsrunda. Jättefin!
Vi har lopp åt henne redan nästa helg och då slipper vi motståndet vi mötte sist. Efter det loppet väntar en månads träning innan vi ger oss på sommartävlandet.
Wal d’Isere var dock inte alls bra. Vi får se vad som händer. Känns inte som ett positivt beslut kommer angående hennes fortsatta plan för tävling dock.
Monster Lilly lubbade tillsammans med Jerva och Wallan – och gjorde vad jag tyckte ett av sina bättre träningspass. Hon orkar med sig mer och mer och nu var vi under 2.10 några gånger på rakan utan större problem. Det är en spännande ”gång” i henne och det känns när hon tar i att det skulle kunna bära iväg ordentligt. Hon har inte styrkan riktigt än. Hon är mycket mer framåt och tar i när hon har kompisar att sparra mot så vi fortsätter att köra i lag med de andra hästarna.

IMG_5541Monster Monsun kämpar vi med muggproblemen och det ser mycket bättre ut faktiskt. Provar lite nya foderintag, linfrögröt, nässlor och ”grejer”. Plus att vi tar hand om karlederna varje dag såklart. Han känns väldigt stark och fin i övrigt, bara vi får ordning på honom så ska det bli kul att starta igen.
Han drog runt Pullerten och det gillar han skarpt.

Moe Tösen har fortfarande inte fått föl. En vecka över tiden nu. Jaja, det kommer väl ett föl inom sin tid iaf!

Söndagen spenderades på resande fot och besökte en stor hästägare/tränare i mellersta Sverige som har haft enorma framgångar i mer än 20 års tid. Provkörde hästar, trivdes i solen och vi (Lukas Svedin, Kim Boström och jag) var oerhört imponerade av anläggning och hästar. Otroligt inspirerande!