monsun_monteSommar och sol – men inget trav!
Detta kan tyckas dumt – men vi har inga tävlingar inplanerade i juni.
Nu är det träning som gäller.

Formen var finfin i slutet på maj och nog skulle man kunna tro att det kittlar i fingrarna att anmäla Monster Monsun till lopp igen. Men icke – planen som sattes redan i julas var faktiskt juni en tävlingsfri månad. Nu har vi haft sån bra utdelning att vi kan följa planen och det känns otroligt inspirerande.
Nästa start bli i Prinsessan Madeleines Pokal på Bollnäs den 3 juli. Ett lopp som jag faktiskt drömt om att vara med i många år. Det är ett jättefint lopp och nu får vi vara med där med största sannolikhet. Otroligt!
1640 meter bilstart låter inte som Monsuns bästa distans – men faktum är att han visade sån otrolig fart i senaste loppet att det faktiskt kan bli en slant igen om det vill sig väl.
Jag har klockat honom till 1.24,5/1600 meter som snabbast mitt i ett annat lopp så farten för pengar borde finnas. Nu kommer det säkert några ruskigt fina norrbaggar och vill ha svenska slantar, men det är klart att det blir spännande.

I veckan som gått har Monsun både blivit riden av Michaela (som var lyrisk och började snacka om monté 2014…) och körd i Pullert. Se filmen nedan…
Han verkar ruskigt fin just nu faktiskt, kanonfin spänst och återhämtningen efter intervallerna är något i hästväg alltså. 54 i puls efter några minuter och det har inte varit några skojjarintervaller han gått. Blir nått pullertpass till och sen spritsar vi till det hela med några snabbare repor med speedcart veckan innan start.