-25 grader kallt var och varannan dag – Kung Bore har verkligen krånglat till det för alla som vill vistas utomhus. Men som tur är finns det bra investeringar att göra. Det enda som jag inte är nöjd med är mina handskar – jag fryser sjukligt om fingrarna när jag kör häst. I skidbacken där jag har supertunna handskar är det inte alls samma problem.
Här är min superlista på bra investeringar denna vinter:

1) Underställ: Sweet – Savior Suit True Black
Mitt underställ i Polartec® Powerstretch®! Helt underbart ställ som funkar lika bra i skidbacken som i speedcarten. Denna har jag närmast kroppen och än har jag inte varit i närheten av att frysa. Mycket väl investerade 1600 kr!!!

2) Fleecetröja: Whiteout – Sputnik
’Smooth, soft and warm’! Snygg hoodfleece i Polartec. Funkar lika bra under skaljackan som till vardags. Knappt synligt blixtlåsöppning från sidan av nacken för att lättare kunna krypa in. Den är kanon!
Kostade runt 1200:- och det var värt varje krona.

3) Overall: Brizy
För det första är den sydd helt efter hur fet jag är och den sitter helt superperfekt. Egentligen är den inte helt superviktig då jag tidigare kört häst i mitt gamla Helly Hansen-skidställ. Det funkade lika bra egentligen, men overallen är jäkligt lämplig och gjord för att köra häst i. Bra köp, men inte billig… runt 8 papp – urk!

4) Mormors stickade sockor
Dom är inte köpta, men herregud vilket lämpligt plagg. Regel nummer ett för mig när man har skor eller pjäxor på sig är att ha ett par tunna tunna strumpor på sig och ett par skor som inte sitter för hårt. Pjäxorna jag glider runt i är helt enorma – Salomon Pro Model. Jag har inte frysit en enda gång i dem fast det varit klart under normal temperatur. När jag kör häst har jag ett par billiga och egentligen rätt enkla skor – dom är lite för stora vilket gör att mormors sockor passar perfekt. Oslagbart – jag fryser aldrig om fötterna med denna taktik.

5) Handvärmare: Okänt märke
Händerna är faktiskt det enda jag inte hittat ett superplagg till ännu. I skidbacken kör jag ed riktigt tunna handskar i alla väder och fryser ALDRIG. Men när jag kör häst verkar det stört omöjligt att inte frysa om fingrarna. Handvärmarna har funkat ok i alla fall.