I dag träffade jag Järvsö Lasse i Hudik för första gången på länge. Mellan några jobb hann jag ut och titta på när han kördes på banan av Kim Boström i Jan-Olov Persson stall.
Det såg godkänt ut och han har växt på sig sen jag såg honom senast, även om han inte är någon jättehäst direkt… Bara att nöta på helt enkelt, han är bara två år än och för er som inte är insatta i travet dröjer det tills han är tre innan han får börja tävla på riktigt!
Sen är det inte riktigt så enkelt att man bara anmäler till lopp och börjar tävla heller – det krävs massor av träning och uppbyggnad av muskler innan det är dags. Dessutom krävs det en hel del teknik för att travet ska stämma också. Men det är sånt han får lära sig den hårda vägen hos Persson just nu!
Ska bli kul att se vad det kan bli av honom, han har ju generna med sig i alla fall.

– Järvsö Lasse tränar på och kommer allt mer. Han är fortfarande i sin uppbyggnadsperiod med träning av styrka, kondition och teknik. I april kommer han att få börja träna på stora banan för att vänja sig vid miljön, träna travteknik och få lite försmak av travarlivet. Hästen har en positiv attityd till träningen och han är kul att jobba med. Han är frisk, pigg och riktigt fin så allt ser positivt ut. Järvsö Lasse är en jättefin häst, snygg individ med bra härstamning, tycker Janne.