Det blev en sjätteplats för Monster Monsun när han startade på V65 på Bergsåker i fredags.
Galopp och trafikproblem ställde till det, men vi är nöjda ändå!

Det började inte bra alls – galopp efter 50 meter och markförlust på 20-30 meter var ingen bra start. Sen körde vi ikapp fältet och fick fjärde utvändigt. Där låg vi fint fram till varvet kvar när tre hästar gick på i tredjespår, tyvärr fick Kvickers Kaxe och Ulf Ohlsson galopp och drog tvärnit framför oss och störde både oss och två övriga ekipage grovt – ingen böter dock för felaktigt nedtagande av galopperande häst…

Loppet var så klart kört efter den störningen och vi chansade invändigt – där blev det också trafikproblem och luckan kom inte förrän det var 150 meter kvar. Då sköt Monsun till bra och landade på 1.30,8 med galopp. Sista 800 gick på 1.28 så det är inspirerande att veta att vi är på rätt väg.
Riktigt bra jobbat igen – och att det blev lite fel i loppet var inget varken kusk eller häst kan lastas för så det var som det var. Vi kommer igen!

Värmningen var inte speciellt bra idag, han sprang och skuttade på mer än vanligt, men i loppet såg det mycket bättre ut. Kanske skärpte han till sig eller så var förberedelserna lite för tuffa, eller så kände han av något. Vi får klura på om det finns något att åtgärda.

I stallet efter loppet var han inte speciellt tagen och det kändes att vi gick i mål med krafter kvar. Positivt!