Som jag lovade i tidigare inlägg kommer här mina fem idéer för att förbättra saker inom travet. En del smått och gott hade jag tänkt att luska fram under veckan.

1: Alla godkända kallblodshingstar på Internet

Jag vill se en sida på Internet med alla godkända kallblodshingstar: snyggt presenterade, flera bilder (race, uppställd och huvudbild), samtliga mått, samarbete med blodbanken.se (för testparning direkt från hingstens infosida), travsport.se, sortera hingstar efter olika parametrar (ålder, pris, avelsindex, starter, segrar, inspunget, avkommornas resultat m.m.), direktlänk till bokning!

Hingstkatalogen är i dag svartvit och fruktansvärt osexig. För de hingstar som fortfarande tävlar är statistiken inte uppdaterad. Heller inte för dennes startande syskon exempelvis. Samarbete med STC som kan tillhandahålla tekniken som uppdateras automatiskt!

Det finns i dag ett bra initiativ i form av kallblodsavel.se – här skulle Sleipner kunna erbjuda sig att hjälpa till. Det saknas tyvärr bokningsavgifter, bilder och liknande på en hel del hingstar, men om det är som jag tror ett hobbyprojekt så är det ju inte så gott att hitta all denna information. Idéen är kanon, genomförandet lämnar lite övrigt att önska, men artiklar och hela tänket är som sagt bra. Lite fräschare layout och bilder utan fotografens byline över hela hästen så är man bra på väg.

Internet är helt överlägset det tryckta i detta fall då statistik är färskvara.