5: En upplevelse att vara på trav

Tyvärr verkar det som att spela musik är väldigt enkelt på trav – istället för att verkligen leverera intressant fakta. Travprogrammen innehåller nödvändig information tycker jag, det är inte så mycket att orda om, det är troligen inte ekonomiskt försvarbart att göra dem bättre heller. Programmen skulle kunna göras snyggare däremot, det är inte dyrare. Här krävs bara kreativt tänk. Men det är en annan historia.
Vad jag skulle vilja att varje speaker gjorde under en travdag är att under defileringen, eller precis när startbilen rullar,  så presenterar de varje häst, dess ägare, tränare och körsven. Det är en enkel procedur som inte kostar pengar men förhöjer känslan för besökarna och inte minst för ägarna som får sola sig lite i glansen. Detta ska göras med finess, en oengagerad speaker är en dålig speaker och det krävs att den personen lägger ner lite krut på att skapa rätt spänning och atmosfär.
Tänk lite storlopp och hur det låter då…

”Starbilen är i rullning… från spår ett startar Monster Storm… blablabla!”

Att skapa spänning för besökarna och få ägarna att känna sig delaktiga är superviktigt. Så vad jag vill ha är alltså bättre regisserade travdagar.