Först utan.
Först utan.
Diskad galopp.
Det var ju ingen superdag på travet i dag om man kikar till resultaten… 

[nggallery id=53]

Järvsö Lasse satt fastkilad i 1500 meter på innerspår. Sen när han kom ut galopperade han vid utkörningen… Han gick 1.29 sista 700 (inkl. galopp) och såg fin ut. Inte så mycket att säga om förutom att han såg jäklig fin ut i dag igen. I tidningen Ljusnan stod att läsa: ”Möjligen hade det blivit tuffare om inte favoriten Järvsö Lasse suttit så långt bak. 700 kvar hade han en bra bit över 100 (!) meter fram till täten. Hans avslutning med 1.29/700 visade att hans form är som den ska.”
Så skriver Bollnastravet.com om Lasses start i fredags: ”JÄRVSÖ LASSE i kön invändigt utan att få fritt. Hittade äntligen ut på sista långsidan, men hade då säkert 100 meter fram till tätduon. Galopperade 500, men avslutade sedan snabbt, otur, glöm.” 

Hickomissbroadway gjorde Robert Wilhelmsson det riktigt bra med som lyckades hålla henne från att galopper fler gånger än vad hon gjorde… Borde kanske ha blivit diskad faktiskt, men det säger vi inte högt! Tappade rejält från start och sprang mest och slog sig på knäna. I provstarten tappade hon en knäkappan – så mycket gick hon på sig.
Hon gick i alla fall 1.17,5 sista varvet och nytt rekord med 1,2 sek. Om hon bara låter bli att slå sig på knäna blir detta nog ytterligare lite bättre.
Jättenöjd med att hon inte alls var lika dum som i våras och hon ville verkligen trava i dag!

Monster Monsun var inte riktigt lika bra som i jobbet förra veckan och galopperade och blev diskad. Det var mitt första uppträdande som kusk och det hade ju såklart varit lite roligare att inte bli diskad. Första varvet körde jag lite för sakta mot planen och han sprang inte så himla bra heller, sen gasade vi på lite sista varvet och då körde vi 1.45 utan att pressa nånting. Ska jag va lite självkritisk, vilket jag såklart är (hatar att förlora!), så borde jag haft käkremmen på honom i dag, tanken slog mig efter värmningen, men lät bli.
Jaja, han hade en heldag på travet och skötte sig otroligt bra – men han blev jätteglad att komma hem!

Vi kommer igen!