Humlan segerOm man läser mitt förra inlägg om att det var dags för ny start så kan man också läsa lite mellan raderna att jag hade lite förtroende för Humlan inför starten i kväll på Gävle – trots den usla insatsen för en vecka sedan.
Men trav är som bekant trav – och alla lopp ska köras och bla bla bla… I dag var han bättre igen. Det kändes väldigt bra nära mamma Kerstin ringde hem efter värmningen och meddelade pulsläget på Humlan. Klart bättre än senast och det riktigt syndes på honom också att det var annat tryck denna gång.
Då steg pulsen hemma framför datorn istället, ATG-live är för er som inte är insatta ett ypperligt sätt att titta på trav hemma. De flesta lopp varje dag sänds live, så också Humlans lopp på Gävletravet igår kväll.
Detta var för övrigt första gången jag själv inte var på plats under hans 28 starter långa karriär och det var utan tvekan den värsta upplevelsen!!! Så nervös var det länge sedan jag var – kanske nån gång för 10 år sen när jag tävlade i Big Air.

När starten gick pep Humlan iväg bra från sitt fjärdespår på tillägg och fick direkt en bra position som tredje utvändigt, som blev andra utvändigt, som blev dödens, som blev tredje utvändigt, som blev grovstörning och galopp, som blev fjärde utvändigt, som blev fjärde invändigt, som blev andra utvändigt, som blev lucka 250 kvar, som blev plättlätt seger… Pjuh… Han hade nästa alla positioner där…!!!

Seger blev det i alla fall på den något tunga banan!!!

Noterat
›› Detta var Konsum Nians lopp, förra segern kom i ICA Supermarkets lopp – det är nåt visst med matbutikernas lopp helt enkelt…
›› Vid segern i ICA:s lopp körde Clas Jonsson – nu körde farsan Roger.
›› 1200 spänn i böter och avstängning blev det för Daniel Berglund efter att ha ”grovt stört medtävlande nr 10 (Bumblebee)”.