dsc_3910Två av våra kära kompisar i stallet har vandrat vidare till de evigt gröna ängarna – Faksinett och Monster Storm har fått sluta sina dagar.

I Faksinetts fall var det sjukdomen fång som ställde till det och det fanns till slut inget annat alternativ än att ta bort henne. Monster Storm har haft problem med skador och vi kände att det bästa för honom var helt enkelt att ta bort honom.

Faksinett har gett oss fyra mycket fina föl och det känns verkligen jättetråkigt. Hon var min favorit långt innan vi träffats då hennes stam var så himla perfekt för avel. Därför känns det  bra att hennes sista föl blev ett sto som vi kan avla vidare på.

Monster Storm är min första uppfödning och den häst som betytt mest för mig – han var den första häst som jag tränade och han lärde mig enormt mycket. Vi var inte alltid kompisar ute på träningsturerna och en del blev väldigt långa eftersom det var två tjurskallar som var ute… Han är anledningen till att jag började satsa på trav och att vi byggde det nya stallet. Ska man dra det än längre är han anledningen till att livet ser ut som det gör i dag – ett helt fantastiskt liv faktiskt!
Tyvärr trivdes han inte alls att vara ”travpensionär” och slippa träningen och tävling var inte hans melodi. Han älskade verkligen att dra Pullerten och det var nästan så man såg tårar i hans ögon när vi tränade de andra hästarna. Men kroppen höll inte och när han dessutom inte mådde så bra kändes det ändå rätt att ta bort honom. Även om det var ett av det jobbigaste ögonblicken i travlivet.

Tack Faksinett och Monster Storm – ni är båda grunden till hela vår verksamhet!