IMG_3648Moe Tösen och Hickomissbroadway – två väldigt tuffa brudar som man kalla ”vassa” i sällskap med andra hästar.
Men tillsammans har de blivit ett riktigt radarpar. 

Vi funderade faktiskt ett par extra gånger på när det skulle passa att släppa ihop de båda. Det verkar som att vi inte borde ha oroat oss alls för det. Nu är de två som ler och långhalm på betet.
Tösen konstaterad dräktig med Järvsöviking och Hicko är betäckt med Brioni – kollas på måndag och det är bara att hoppas att hon är dräktig så vi får två monsterbebisar nästa år.

Järvsöviking har börjat fantastiskt i aveln och är på väg att bli en avelsmatador i klass med sin far Järvsöfaks. Fölets stamtavla kommer alltså att innehålla de tre stora just nu – Järvsöfaks, Moe Odin och Järvsöviking.

Brioni är ny och oprövat i aveln – men har alla möjligheter att producera fina tävlingshästar. Slänger man en kik på hans stamtavla hitter man en totalgrym modersstam som innehåller mängder med stjärnor, exempelvis Nealy Lobell (femfaldig elitloppsfinalist). Det är så många miljonärer i den modersstammen att Internet nästan tar slut om vi ska kopiera in dem här. Här får vi in behövlig och hög segerprocent!

Kolla på spännande stamtavlor här:
• Tösens lilla Monster
Hickos lilla Monster